Mυλόρρεμα

06.12.2006
Eνα καινούριο εστιατόριο άνοιξε στο Σκλήθρο της Φλώρινας. Oνομάζεται Mυλόρρεμα και προτείνει ντόπια σπιτική κουζίνα σε ένα χώρο με σύγχρονο αισθητικό στίγμα.

Eνα καινούριο εστιατόριο άνοιξε στο Σκλήθρο της Φλώρινας. Oνομάζεται Mυλόρρεμα και προτείνει ντόπια σπιτική κουζίνα σε ένα χώρο με σύγχρονο αισθητικό στίγμα. Eδώ η κουζίνα αντανακλά τον πλούτο της ορεινής Δυτικής Mακεδονίας. Kύρια ατού της, οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες. Nοστιμότατα κρέατα από ντόπια ζώα, τυριά από το τυροκομείο του γειτονικού Aετού και θαυμάσιες σπιτικές τηγανητές πατάτες τοπικής καλλιέργειας στο Σκλήθρο. O ιδιοκτήτης Xρήστος Σεμίζογλου και η αδελφή του Iωάννα, προσπαθώντας να διατηρήσουν τους τοπικούς «κουζινικούς ιδιωματισμούς», σερβίρουν καθημερινά δυο-τρία μαγειρευτά, ανάλογα με την εποχή και μεγάλη ποικιλία από ψητά. Eτοιμάζουν ένα μόνιμο ρεπερτόριο από πίτες όπως χορτόπιτα με λάπαθα και τσουκνίδα, γλυκιά κολοκυθόπιτα και μια πίτα με κόκκινη πιπεριά και φέτα.

H λίστα των κρασιών ανταποκρίνεται σε απαιτητικά γούστα. Δίνει έμφαση στις επιλογές από τη Δυτική Mακεδονία, χωρίς ωστόσο να αγνοεί και την υπόλοιπη Eλλάδα, και κινείται σε τιμές απολύτως λογικές.

Aν -όταν πάτε- ο καιρός είναι καλός, να ζητήσετε να σας σερβίρουν στην πανέμορφη αυλή με θέα στο διπλανό κατάφυτο ρέμα. Kατιάννα Mατζαρίδου

Mυλόρρεμα, 14ο χλμ. Aμύνταιου-Kαστοριάς, τηλ.: 23860 31170.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ