«Εφτα Λογικές Απαντήσεις» στο Απλό Θέατρο

08.12.2006
To έργο του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Λεωνίδα Προυσαλίδη «Εφτα Λογικές Απαντήσεις» που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου του Κ.Θ.Β.Ε. παρουσιάζεται στο Απλό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή) σε σκηνοθεσία του Αντώνη Αντύπα.
To έργο του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Λεωνίδα Προυσαλίδη «Εφτα Λογικές Απαντήσεις» που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου του Κ.Θ.Β.Ε. παρουσιάζεται στο Απλό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή) σε σκηνοθεσία του Αντώνη Αντύπα.

Επτά πρόσωπα. Επτά αλληλένδετες ιστορίες ανθρώπων που αποζητούν ως σανίδα σωτηρίας την επικοινωνία. Αναζητούν απαντήσεις, αλλά ταυτόχρονα απομονώνονται, βυθισμένοι στην αδυναμία τους να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.
Ο Γιώργος ένας τριαντάχρονος που έχει περάσει από την εμπειρία των ναρκωτικών θα οδηγηθεί τελικά, υποκινούμενος από έναν αόριστο φόβο, σε μία ψυχολογική ακινητοποίηση και θα αιφνιδιάσει τους πάντες: τη μάνα του Δέσποινα, τον πατέρα του Χρήστο, την αδελφή του Χαρά και τον άντρα της Νίκο, αλλά και την Αννα, μάνα της Τζένης, της κοπέλας του, που χάθηκε νωρίς, είκοσι χρόνων, επηρεασμένη από τη σχέση μαζί του. Αιφνιδιάζει ακόμη και τον νεαρό αυτόπτη μάρτυρα Χ που θα φέρει κάποια ανατροπή φωτίζοντας τα γεγονότα του έργου με τον δικό του προσωπικό τρόπο. Η πράξη του Γιώργου τους φέρνει όλους αντιμέτωπους με τον εαυτό τους και την πραγματικότητα όπως την βιώνουν μέσα σε μία Ελλάδα κατακερματισμένη, πνιγηρή και αφιλόξενη. Ενα τόπο, ψηφίδα ενός παγκόσμιου χάρτη που έχει εξορίσει την ανθρώπινη ελπίδα.

Μέσα από ένα λόγο ζωντανό, σύγχρονο αφαιρετικό και ποιητικό, κάποτε γεμάτο χιούμορ, οι ήρωες, έγκλειστοι σε μία πραγματικότητα από την οποία λένε ότι προσπαθούν να ξεφύγουν, στην πραγματικότητα όμως κάνουν ότι μπορούν για να παραμείνουν στην ομηρία της, βιώνουν στο έπακρο τις επιλογές και τα λάθη τους, περιχαρακώνονται στον κατασκευασμένο τους κόσμο και αμήχανοι, ανίκανοι για έναν ουσιαστικό διάλογο καταφεύγουν σε σπαραχτικούς μονολόγους0 καταθέσεις, προσπαθώντας να εξωτερικεύσουν όσα παραμένουν βαθιά κρυμμένα μέσα τους μία ολόκληρη ζωή.

Ζωές παράλληλες ανθρώπων που τους δένουν δεσμοί συγγένειας, η πορεία μίας ελληνικής οικογένειας από το 1960 μέχρι σήμερα, οι τραυματικές εμπειρίες τους και οι επιπτώσεις τους από γενιά σε γενιά. Όλα φωτισμένα από την «απώλεια», που ο κάθε ήρωας βιώνει στο πετσί του με το δικό του τρόπο και όλα σε συνάρτηση με το κεντρικό πρόσωπο, τον τριαντάχρονο Γιώργο που δεν μπορεί να ενώσει τα κομμάτια της ζωής του, δεν μπορεί να βρει έναν ρυθμό, έχοντας περάσει μέσα από τη δίνη των ναρκωτικών κι έχοντας βιώσει τον χαμό της κοπέλας που τον στοιχειώνει και τον γεμίζει ενοχές.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αντώνη Αντύπας
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική: Ελένη Καραίνδρου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Video: Βουβούλας Σκούρα
Πρωταγωνιστούν: Εύα Κοταμανίδου, Ράνια Οικονομίδου, Γιώγρος Μωρογιάννης, Αρης Λεμπεσόπουλος, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κώστας Βασαρδάνης

Απλό Θέατρο: Χαριλάου Τρικούπη 4 (πίσω από το Πάντειο), 2109229605
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή: 18.15, Πέμπτη- Παρασκευή ? Σάββατο: 21.15,
Κυρ. 6.15 μ.μ.,
Εισιτήρια: € 22,00, λαϊκή: € 18,00, φοιτ.: € 16,00