«Γκρο Πλαν»... στο «Φούρνο»!

18.12.2006
Δεν πρόκειται για μια νέα γαστρονομική εμπειρία. Ούτε για μια ακόμη σπεσιαλιτέ που υπόσχεται να «γαργαλίσει» τις αισθήσεις σας. Το «Γκρο Πλαν» είναι ένα απλό, καθημερινό πιάτο ημέρας, ένα ελαφρύ γεύμα που θα σερβίρεται από τις 14 Δεκεμβρίου και για ένα μήνα στο θέατρο Φούρνος.
Δεν πρόκειται για μια νέα γαστρονομική εμπειρία.
Ούτε για μια ακόμη σπεσιαλιτέ που υπόσχεται να «γαργαλίσει» τις αισθήσεις σας. Το «Γκρο Πλαν» είναι ένα απλό, καθημερινό πιάτο ημέρας, ένα ελαφρύ γεύμα που θα σερβίρεται από τις 14 Δεκεμβρίου και για ένα μήνα στο θέατρο Φούρνος.

Εμπνευστής και δημιουργός ο Γιώργος Μανιώτης που επιδέξια συνδύασε τα δύο «παλιά -καλά» υλικά, τις γυναίκες και τους άνδρες. Συμπλήρωσε με λίγη «μοναξιά» και «έσβησε» με αρκετή δόση χιούμορ για να καταφέρει να σερβίρει μέσα από οκτώ μονολόγους κι ένα μεγάλο μονόπρακτο όλα αυτά που κρύβει μέσα της μια γυναικεία ψυχή. Και όχι μόνο...

Στο πλευρό του Γιώργου Μανιώτη βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους της εποχής μας, ο Αλέκος Φασιανός. Μέσα από τη δική του ματιά θα «ντύσει» την παράσταση και θα υπογράψει τη σκηνογραφία.

Η γυναικεία ψυχή απλώνει μπροστά στα πόδια μας, με ένα τρόπο ονειρικό όλη την πραμάτεια της. Ο σπαραγμός, το γέλιο, η μοναξιά, η δύναμη και το κουράγιο για την συνέχεια της ζωής, ανυποψίαστα και πολύ απλά οριοθετούν την θέση της γυναίκας μέσα στην σύγχρονη πραγματικότητα. Ανάμεσά τους παρεμβάλλεται και ένα ιντερμέδιο που αφορά τους άντρες, όχι βεβαίως για να δείξει ποιος είναι ο εχθρός, αλλά για να αποδείξει ότι και η θέση του άντρα μέσα στην σύγχρονη πραγματικότητα δεν είναι και τόσο ευχάριστη.

Επομένως ο κυρίως εχθρός των δύο φύλλων, αυτός που καταστρέφει την αρμονία μεταξύ τους, βρίσκεται καλά κρυμμένος κάπου έξω και μακριά από όλους εμάς. Πιθανόν ο τρόπος της ζωής μας, πιθανόν να είναι αυτός που μας έχει πείσει να ακολουθούμε αυτόν τον τρόπο, πιθανόν αυτό το σκοτεινό πρόσωπο να μην εντοπιστεί ποτέ αν ο άντρας και η γυναίκα δεν αποφασίσουν να συμφιλιωθούν και να συσπειρωθούν εναντίον του.

Όλα αυτά βεβαίως με καθημερινές σπαρταριστές καταστάσεις, πότε με την βοήθεια της ιλαροτραγωδίας και πότε με τον τρόπο της εκ βαθέων εξομολόγησης.

Συντελεστές:
Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Μανιώτης και τη σκηνογραφία ο Αλέκος Φασιανός.
Την δημιουργία και τις κατασκευές της παράστασης επιμελείται η Π. Μουρούζη.

Στην παράσταση παίζουν οι: Γ. Γούνας, Μ. Δημητροπούλου, Ε. Μαραγκού, Π. Μουρούζη, Φ. Ρεζίτη.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Από Τετάρτη έως Κυριακή στις 9:00μμ (Από 14/12/06 έως 14/01/07)
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ - 10 ευρώ φοιτητικό.
Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168, 11 472, Αθήνα Tηλ. 210 6460 748, 6420 451)