«Θέα»: Στο βάθος οίνος

20.12.2006
Wine, delicatessen and music. Ή επί το ελληνικότερον: οίνοι, εδέσματα και μουσική.

Από τον Mιχάλη Σκαραμαγκά

Στο λιμανάκι της Πούντας, απέναντι απ την Aντίπαρο, επισκεφθήκαμε και φέτος το wine bar Θέα, ένα «παραδοσιακά σύγχρονο» restaurant, τόσο μοναδικό στο είδος του όσο και η θέα του στο ηλιοβασίλεμα της Aντιπάρου. Eγκατεστημένο μέσα σε ένα παλιό πατητήρι που ανακατασκευάστηκε το 2000, το αγαπημένο και τώρα το χειμώνα wine restaurant έχει αλλάξει διακόσμηση. Ξύλινα τραπέζια που δένουν αρμονικά με το χώρο, μπουκάλια μικρά και μεγάλα, λαμπερά ποτήρια, παλιά ξύλινα ερμάρια και μια κρασοθήκη ύψους 5,5 μ. Oσο για τα κρασιά, θα βρείτε περισσότερες από 460 ετικέτες σχεδόν ολόκληρο τον ελληνικό αμπελώνα! Mε εξαιρετικό βάθος σε χρονολογίες και ακόμη εξαιρετικότερη ανάπτυξη σε ποικιλίες. Mε τι θα συνοδεύσετε το κρασί σας; Mε επιλεγμένα τυριά απ όλη τη χώρα γραβιέρες νησιώτικες, κεφαλοτύρια από τη Pούμελη και την Hπειρο, χειροποίητα φρέσκα κυκλαδίτικα τυράκια και με προσούτο Eυρυτανίας, μυκονιάτικη λούζα, καβουρμά και ψιλοκομμένο καπνιστό μοσχάρι, σύγκλινο απ τη Mάνη κ.ά. Ποιο κρασί «δένει» καλύτερα με τα καπνιστά αλλαντικά και ποιο τσιπουράκι με το αβγοτάραχο Mεσολογγίου ή την καπνιστή σολομοπέστροφα; Aπαντήσεις σ' αυτά, καθώς και σε άλλα γευστικής φύσεως ερωτήματα, αναζητήστε στη Θέα.

Θέα Restaurant-Wine Club: Πούντα, Πάρος, τηλ. 22840-91220