Παράταση για την έκθεση της Πηνελόπης Δέλτα

22.12.2006
Η εξαιρετική ανταπόκριση του κοινού στην ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα «Ήταν κάποτε η Πηνελόπη Δέλτα...» οδήγησε στην απόφαση να παραταθεί η διάρκειά της μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου 2007.
Η εξαιρετική ανταπόκριση του κοινού στην ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα «Ήταν κάποτε η Πηνελόπη Δέλτα...» οδήγησε στην απόφαση να παραταθεί η διάρκειά της μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου 2007.

Η έκθεση -την οποία οργανώνει η Επιτροπή Γονέων για το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών Κολλεγίου Ψυχικού- πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο του Θεάτρου του Κολλεγίου στο Ψυχικό.

Υπενθυμίζεται ότι πηγή έμπνευσης για τους 150 καλλιτέχνες που συμμετέχουν αποτέλεσαν τα πολυάριθμα θέματα από το βίο, το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον καθώς και το συγγραφικό έργο της Πηνελόπης Δέλτα, από τα ομιχλώδη τοπία της Μακεδονίας της εποχής του Βουλγαροκτόνου μέχρι την Καστέλλα των παιδικών χρόνων του Τρελαντώνη.

Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν κατά το 50% για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού και το υπόλοιπο στους καλλιτέχνες.

Το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου ιδρύθηκε από τον Στέφανο και την Πηνελόπη Δέλτα και αποτελεί το ακρογωνιαίο λίθο της παιδαγωγικής-κοινωνικής φιλοσοφίας του. Σκοπός του είναι να προσφέρει σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τη δυνατότητα να σπουδάζουν στο Σχολείο, ώστε -όπως τόνιζε ο Στέφανος Δέλτα- «να μην καταντά η εκπαίδευση και η μόρφωση, που δίνει το Κολλέγιο, ένα είδος προνομίου της ευπορούσης τάξεως». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την τελευταία 25ετία, το Πρόγραμμα Υποτροφιών παρέχει βοήθεια κάθε χρόνο (κατά μέσο όρο) σε περίπου 400 παιδιά. Το συνολικό ποσό, που έχει διαθέσει το Kολλέγιο για υποτροφίες κατά την περίοδο αυτή, ανέρχεται σε πλέον των € 13.800.000 (4.702.350.000 δρχ.).



Νέα διάρκεια Έκθεσης : 8 Ιανουαρίου - 6 Φεβρουαρίου 2007
Νέες ώρες λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-15:00
Σάββατο & Κυριακή 10:00-15:00