Ο Κώστας Θωμαϊδης τραγουδά Θάνο Μικρούτσικο

15.01.2007
Το Δίφωνο συνεχίζει το θεσμό των συναυλιών σε συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και παρουσιάζει τον τρίτο κύκλο με τίτλο Νύχτες Δημιουργών. Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το αφιέρωμα στον Διονύση Σαββόπουλο, τη σκυτάλη παίρνει ο Θάνος Μικρούτσικος. Ο τίτλος της συναυλίας : «Κοντσέρτο για φωνή και πιάνο».

«Κοντσέρτο για φωνή και πιάνο»... εδώ, επί της ουσίας πρόκειται για ένα «διάλογο» για συνθέτη και ερμηνευτή. Σε αυτό το «διάλογο», ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Κώστας Θωμαΐδης, θα ξαναθυμηθούν υπέροχες στιγμές της συνεργασίας τους -που μετρά πολλά χρόνια - θα ανταλλάξουν, έμπνευση και συγκίνηση και θα μας φανερώνουν με ειλικρίνεια τα μικρά και μεγάλα μυστικά της τέχνης τους.

Με έναυσμα, την ποίηση των Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Καββαδία και Χριστόφορου Λιοντάκη οι ακροατές θα γίνουν μάρτυρες αληθινών στιγμών που μόνο το πάθος του Θάνου Μικρούτσικου στο πιάνο μπορεί να τους προσφέρει. Ιδανικός ερμηνευτής του, ο Κώστας Θωμαΐδης.

Πρόκειται να ακολουθήσουν οι δημιουργοί: Χρίστος Τσιαμούλης, Νότης Μαυρουδής, Μιχάλης Γρηγορίου, Νίκος Κυπουργός, Βασίλης Δημητρίου και Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Έργα τους θα ερμηνεύσουν οι: Σαβίνα Γιαννάτου, Λιζέτα Καλημέρη, Γιώτα Νέγκα, Σοφία Παπάζογλου, Μόρφω Τσαϊρέλη, Παναγιώτης Μάργαρης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Δώρος Δημοσθένους, Φωτεινή Δάρρα, Παντελής Θαλασσινός, Μίλτος Πασχαλίδης, Μάγδα Πένσου, Γιάννης Χαρούλης.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των συναυλιών έχει η Λιάνα Μαλανδρενιώτη.

Ώρα έναρξης: 20.30. Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ.
Πληροφορίες: 210-9421.500.
Πώληση εισιτηρίων: Ιπποκράτους 41, τηλ.: 210-3634.000.