"Θανάτω Θάνατον" στην Πειραματική

12.01.2007
Η πρώτη καινούρια παραγωγή στην Μεγάλη Σκηνή της Πειραματικής είναι μια παράσταση που βασίζεται σε μονόπρακτα του Βασίλη Ζιώγα και έχει τον τίτλο «Θανάτω Θάνατον»...
Η πρώτη καινούρια παραγωγή στην Μεγάλη Σκηνή της Πειραματικής είναι μια παράσταση που βασίζεται σε μονόπρακτα του Βασίλη Ζιώγα και έχει τον τίτλο «Θανάτω Θάνατον».

Πρόκειται για τα μονόπρακτα:
- Συζήτηση μ΄ ένα φέρετρο (Αθήνα, Ιανουαρίος του 1956)
- Ο Μέγας Μπέηζαχ (Αθήνα, Οκτώβριος του 1957)
- Το λαστιχένιο φέρετρο (Αθήνα, Οκτώβριος του 1957)
- Οι Μπριζόλες (Αθήνα, 1957)
- Εστιατόριο «Humanismus» (Παρίσι, 1958)

Στην παράσταση, που σκηνοθετεί ο Νίκος Μαστοράκης συμπεριλαμβάνονται ακόμη ένα απόσπασμα από το διήγημα «Νεκροθάφτες» του Μισέλ Φάις από το «Αυτοβιογραφία ενός βιβλίου» και δύο διηγήματα (ο «φωτογράφος» και αυτοπυρπόληση») του Μάριου Χάκκα.
Ο σκηνοθέτης που έχει και την ευθύνη της δραματουργικής επεξεργασίας των κειμένων, τα παρουσιάζει όλα σε μία ενιαία παράσταση.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Εύα ΜΑνιδάκη, τη μουσική ο Νίκος Μαστοράκης, την επιμέλεια κίνησης έκανε η Μαρία Αλβανού, ενώ τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.

Παίζουν οι ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Χρήστος Νάστος, Νικολέτα Βλαβιανού, Γιάννος Περλέγκας, Δημήτρης Λιόλιος, Δήμητρα Παπάζογλου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Τζίνα Θλιβέρη, Νίκος Αλεξίου

Διάρκεια παραστάσεων: 12 Ιανουαρίου- 1 Απριλίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.00
Τετάρτη, Κυριακή: 19.30