OLD HOUSE PLAYGROUND/ EFFIGY/ OBSCURE στo Planet Music

04.02.2007
Τρία σχήματα τα οποία πάνε παραπέρα τον ασαφή ορισμό "indie rock". Από jazz και blues επιρροές σε progressive και ρετρό ήχους, αυτή η βραδιά δεν πρέπει να σας ξεφύγει!

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
OLD HOUSE PLAYGROUND/ EFFIGY/ OBSCURE
@ Planet Music

Planet Music: Αρδηττού 44, Μετς

Τρία σχήματα τα οποία πάνε παραπέρα τον ασαφή ορισμό "indie rock". Από jazz και blues επιρροές σε progressive και ρετρό ήχους, αυτή η βραδιά δεν πρέπει να σας ξεφύγει! Πρωταγωνιστούν:

Οι Obscure είναι ένα σχήμα που ενώ έχει τις ρίζες του στον Βόλο, αναπτύσσεται στην Αθήνα όπου σπουδάζουν τα μέλη του. Η μπάντα συμπληρώθηκε στα τέλη του 2006 και για τα πέντε μέλη της η ζωή τους περικλείεται από μουσική και ο ήχος τους είναι βασικά κιθαριστικός αλλά και έντονα πειραματικός ενώ το feeling της μουσικής τους σε πάει στα progressive χρόνια? (www.myspace.com/obscuregreece)

Οι Effigy είναι ένα σχήμα που έκλεισε ένα χρόνο με τη παρούσα μορφή! Με χαρακτηριστικά από ανεξάρτητο ροκ τα οποία επεκτείνονται έως τις παρυφές της jazz αλλά με ενορχήστρωση που βγάζει μπροστά το progressive/avant garde προφίλ τους, οι Effigy έχουν εμφανιστεί σε πολλούς από τους live χώρους της Αθήνας και αυτό τον καιρό ηχογραφούν τα πρώτα τους τραγούδια! (www.myspace.com/effigycox)

Ένα μοναδικό - ή, έστω, σπάνιο - concept αποτελούν οι Old House Playground, ένα σχήμα με ήχο που μιξάρει τη φρέσκια jazz και το blues με μια ρετρό ατμόσφαιρα και προσέγγιση! Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει το blend τους ως new age rock.

Η μπάντα έχει έτοιμη την δουλειά της με 14 τραγούδια και τίτλο «The Whore And The Dog» και ετοιμάζεται για τη κυκλοφορία της. Αποκαλυπτική για το τι είναι στην πραγματικότητα οι Old House Playground είναι η περιγραφή του ήχου τους από τους ίδιους: «Φανταστείτε τον Tom Waits να συναντά τους White Stripes σε ένα καπνισμένο μπαρ τη δεκαετία του 40 με παρόντες τους Red Hot Chili Peppers, τους Madrugada και τον Miles Davis! Να τραγουδούν όλοι μαζί μέσα σε μια βραδιά Μπουκόφσκι-ας λύπης για το διαρκές πάθος και την αγάπη, τη νεότητα και τον κυνισμό της αληθινής ζωής».

(www.myspace.com/oldhouseplayground - www.oldhouseplayground.com)

Πόρτες: 21.30
Είσοδος: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί