O David Grossman στο Μegaron Plus

26.01.2007
Μία μεγάλη προσωπικότητα από τον χώρο της Λογοτεχνίας φιλοξενεί το Megaron Plus, συνεχίζοντας το ταξίδι του στο σαγηνευτικό κόσμο των ιδεών και των γραμμάτων...
«...Αυτή τη στιγμή δεν θα πω τίποτε για τον πόλεμο στον οποίο σκοτώθηκες. Εμείς, η οικογένεια σου, τον πόλεμο τον έχουμε ήδη χάσει. Το Ισραήλ θα εξετάσει τη συνείδηση του, εμείς θα αποτραβηχτούμε στον πόνο μας, περιβλημένοι από την τεράστια αγάπη τόσων ανθρώπων, από τους οποίους οι περισσότεροι μας είναι άγνωστοι...»

Αύγουστος 2006

(Απόσπασμα από τον σπαρακτικό λόγο που εκφώνησε στην κηδεία του πολεμιστή-γιου του, ο διάσημος ισραηλινός συγγραφέας Νταβίντ Γκρόσμαν και συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο 20χρονος Ούρι Γκροσμαν σκοτώθηκε στον Λίβανο, σε ενέδρα, στη διάρκεια συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ.)

Μία μεγάλη προσωπικότητα από τον χώρο της Λογοτεχνίας φιλοξενεί το Megaron Plus, συνεχίζοντας το ταξίδι του στο σαγηνευτικό κόσμο των ιδεών και των γραμμάτων. Ο διάσημος λογοτέχνης Νταβίντ Γκρόσμαν έρχεται στη χώρα μας, καλεσμένος του Mεγάρου Μουσικής Αθηνών για μια συναρπαστική συνάντηση με το κοινό στη διάρκεια της οποίας θα μιλήσει για την ανάγκη να ζεις με τους άλλους, το ολοκαύτωμα, τα παιδιά, την εβραϊκή γλώσσα στην οποία με φανατισμό γράφει και μιλάει αλλά και για την πολιτική και τις προοπτικές στην Παλαιστίνη.

«Γνωρίζοντας τον άλλον, από εντός μας" είναι ο τίτλος της διάλεξης του Νταβίντ Γκρόσμαν που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ. Προλογίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Μπακουνάκης.

Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

[Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 6μ.μ. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης αρχίζει μισή ώρα νωρίτερα].