Ψάρευε ζιγκολό σε... βενζινάδικο

24.08.2010
«Η Βίβιαν Λι ήταν «μπαϊσέξουαλ» και λάτρης των ζιγκολό. Της άρεσε να βασανίζει τον Ολίβιε με τις σχέσεις της, ειδικά αφότου αρρώστησε ψυχικά, υποφέροντας από μανιοκατάθλιψη.» Άγνωστα μέχρι σήμερα, καλά κρυμμένα μυστικά της Βίβιαν Λι, έρχονται στο φως της δημοσιότητας για να σοκάρουν.

Αγνωστα μέχρι σήμερα, καλά κρυμμένα μυστικά της Βίβιαν Λι, της γυναίκας που συνδύαζε το ταλέντο με μια εξωτερική εμφάνιση που της είχε χαρίσει τον τίτλο της πιο όμορφης Βρετανίδας όλων των εποχών, έρχονται στο φως της δημοσιότητας για να σοκάρουν.

Σύμφωνα με το βιβλίο «Damn You, Scarlett O’ Hara», που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2010 σε όλο τον κόσμο, η Λι ήταν «μπαϊσέξουαλ» και λάτρης των ζιγκολό. «Της Βίβιαν της άρεσε να βασανίζει τον Ολίβιε με τις σχέσεις της, ειδικά αφότου αρρώστησε ψυχικά, υποφέροντας από μανιοκατάθλιψη. Και η Βίβιαν και ο Ολίβιε ήταν ωραίοι και ήθελαν περισσότερα απ’ όσα είχαν» αναφέρουν οι συγγραφείς του βιβλίου Ντάργουιν Πόρτερ και Ρόι Μόζελι, οι οποίοι ρίχνουν φως στις ιδιωτικές ζωές των δύο μεγάλων ηθοποιών. Ο Ντάργουιν Πόρτερ γνώρισε τη Βρετανίδα ηθοποιό τη δεκαετία του ‘60, ενώ ο Ρόι Μόζελι υπήρξε βοηθός του Ολίβιε.

Η παθιασμένη σχέση ανάμεσα στη Βίβιαν Λι και τον Λόρενς Ολίβιε ήταν ένα παραμύθι που κυριάρχησε το 1930 στο Χόλιγουντ. Και σύμφωνα με τους Πόρτερ και Μόζελι, ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. «Ο γάμος της Λι με τον Ολίβιε ήταν ντροπιαστικός, καθώς ο ένας απατούσε συνεχώς τον άλλο, από το 1937 που έγιναν εραστές» λένε χαρακτηριστικά. Η Βίβιαν απολάμβανε να περνά την ώρα της με άνδρες ζιγκολό, τους οποίους έβρισκε σε έναν οίκο ανοχής στο Λος Αντζελες, που λειτουργούσε ως πρατήριο βενζίνης. Τη συνήθειά της αυτή γνώριζε μάλιστα και ο φίλος της και αρχικός σκηνοθέτης της ταινίας «Οσα παίρνει ο άνεμος», Τζορτζ Κιούκορ, ο οποίος πολλές φορές τη συνόδευε εκεί.

Στη νέα βιογραφία της Λι αναφέρεται επίσης ότι η «Σκάρλετ Ο’ Χάρα» είχε απατήσει τον Ολίβιε, μεταξύ άλλων, με την ηθοποιό Ιζαμπέλ Τζιν, δύο ακόμη γυναίκες, τον Μάρλον Μπράντο και τον Ρεξ Χάρισον. Ο Ολίβιε και η Λι παντρεύτηκαν το 1940 και χώρισαν το 1960.

Η Λι, η οποία έπασχε από σοβαρά ψυχικά νοσήματα, πέθανε επτά χρόνια αργότερα, σε ηλικία 53 ετών. «Κάθε βιογραφία για τη Βίβιαν και τον Λάρι έχει λάθος την ιστορία τους ή παραλείπει σημαντικά στοιχεία για εκείνους» σημειώνει ο Ρόι, ο οποίος ισχυρίζεται πως με τον Ντάργουιν είναι οι μόνοι που ξεσκεπάζουν τις αγωνίες, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τις στιγμές δόξας και τα καυτά σκάνδαλα γύρω από τις ζωές του αξέχαστου ζευγαριού.

Η Βίβιαν Λι είχε αποσπάσει δύο βραβεία Oσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου, το 1939 για τον ρόλο της Σκάρλετ Ο’ Χάρα στο «Οσα παίρνει ο άνεμος» και για την ερμηνεία της ως Μπλανς Ντιμπουά στο «Λεωφορείον ο Πόθος» (1951) στο πλάι του Μάρλον Μπράντο.