Αρχαίο δράμα, ροκ και μειωμένο εισιτήριο στα «Αισχύλεια»

24.08.2010
Με μειωμένο εισιτήριο σε σχέση με το περσινό -«λόγω εποχών»- και σημαντικές παραστάσεις και συναυλίες, ανοίγουν τα φετινά «Αισχύλεια» στην Ελευσίνα (στον αρχαιολογικό χώρο και το Παλαιό Ελαιουργείο).

Με μειωμένο εισιτήριο σε σχέση με το περσινό -«λόγω εποχών»- και σημαντικές παραστάσεις και συναυλίες, ανοίγουν τα φετινά «Αισχύλεια» στην Ελευσίνα (στον αρχαιολογικό χώρο και το Παλαιό Ελαιουργείο).

Η αρχή γίνεται σήμερα, με τον αρχαιολογικό χώρο να φιλοξενεί για την Πανσέληνο το μουσικό σχήμα Τρίφωνο. Ως τις 30 Σεπτεμβρίου που το φεστιβάλ ολοκληρώνεται, θα ακολουθήσουν στο Παλαιό Ελαιουργείο συναυλίες των Raining Pleasure, Σωκράτη Μάλαμα, Μαρίας Φαραντούρη, Ελλης Πασπαλά και Σαβίνας Γιαννάτου, καθώς και των Γιάννη Αγγελάκα και Νίκου Βελιώτη.

Το αρχαίο δράμα αναδεικνύεται για μία ακόμα φορά σε πρωταγωνιστή του φεστιβάλ, παρουσιάζοντας τις κωμωδίες του Αριστοφάνη, «Ιππής» (σε σκηνοθεσία Β. Νικολαΐδη με τους Γ. Αρμένη και Π. Χαϊκάλη), «Λυσιστράτη» (σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα, με το Β. Χαραλαμποπούλο) και «Αχαρνής» (σε σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη, με τους Βαλτινό, Κραουνάκη και Βουτσά), τον «Ορέστη» του Ευριπίδη (σε σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά), αλλά και την πιο σύγχρονη «Ερωφίλη» του Χορτάτση (σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα).

Φέτος, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, τα «Αισχύλεια» φιλοξενούν ημερίδα της καλλιτεχνικής εταιρείας «Δεσμοί», όπου, μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος για «τη χρήση της μάσκας στο σύγχρονο θέατρο, η οποία επανέρχεται στις μεταμοντέρνες παραστάσεις», όπως ο ίδιος λέει, και η Λυδία Κονιόρδου η οποία και θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από τραγωδίες, φορώντας τα προσωπεία της συνεργάτιδας του Πίτερ Χολ, Τίνας Παραλή.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δύο εικαστικές εκθέσεις (η in situ εγκατάσταση «Ελευσίνα 2010» της Διοχάντη και η ομαδική «Ερισύχθων, η σύγχρονη ανάγνωση του Μύθου» από την Ακαδημία Αθηνών), καθώς και προβολές με ελεύθερη είσοδο των «Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη».

Μοναδικό μελανό σημείο για τον Δήμο της Ελευσίνας παραμένει η αοριστία της εκπόνησης σχεδίου για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας, παρότι ο δήμος παραχωρεί στο υπουργείο Πολιτισμού δέκα στρέμματα για τη δημιουργία του.