«Μυθικά» έργα σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση

10.02.2007
Δύο διαφορετικές συναυλίες υψηλών απαιτήσεων υπογράφει η κορυφαία Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κολωνίας υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού της, Μάρκους Στεντς.
Δύο διαφορετικές συναυλίες υψηλών απαιτήσεων υπογράφει η κορυφαία Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κολωνίας υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού της, Μάρκους Στεντς.

Το πρόγραμμά τους αποτελούν διάσημα έργα των Στράους, Στραβίνσκι, Χίντεμιτ, Μπραμς-Γκλάνερτ και Μάλερ, ορισμένα από τα οποία θα ακουστούν στη σύγχρονη εκτέλεσή τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Συμπράττουν ο πιανίστας Ολλι Μούστονεν και ο μπασοβαρύτονος Γιόχαν Ρόιτερ.

Η φήμη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κολωνίας-Γκύρτσενιχ ξεπερνά τους πέντε αιώνες καλλιτεχνικής δράσης. Σήμερα, έχοντας στο «τιμόνι» της τον Μάρκους Στεντς, έναν από τους καλύτερους αρχιμουσικούς στην όπερα παγκοσμίως, η Ορχήστρα κάνει την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τρεις ξεχωριστές συναυλίες.Τόσο στην πρώτη όσο και στην τρίτη κατά σειρά συναυλία - το Σάββατο 10 και τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα των Φίλων της Μουσικής- θα παρουσιάσει συνθέσεις δημοφιλείς, έργα απαιτητικά, υψηλού επιπέδου: Στράους, Στραβίνσκι, Χίντεμιτ (10/2), Μπραμς-Γκλάνερτ και Μάλερ (12/2).

(Τη συναυλία της 11ης Φεβρουαρίου που μεσολαβεί, μονοπωλεί η οπερατική «Σαλώμη» του Ρίχαρντ Στράους). Με την ιστορική Ορχήστρα συμπράτουν, ο διάσημος πιανίστας Ολλι Μούστονεν και ο μπασοβαρύτονος Γιόχαν Ρόιτερ (στις 10 και στις 12 Φεβρουαρίου αντιστοίχως).

Οι τρεις συναυλίες της Ορχήστρας της Κολωνίας-Γκύρτσενιχ εντάσσονται στο πλαίσιο της Σειράς Μεγάλες Ορχήστρες-Μεγάλοι Μαέστροι, που φέτος πραγματοποιείται με την πολύτιμη χορηγία της Alpha Bank.