"Επιθεωρητής" ο Στράτος Τζώρτζογλου!

08.02.2007
Tον «Eπιθεωρητή» του Nικολάι Γκόγκολ υποδύεται ο Στράτος Tζώρτζογλου για λογαριασμό του Kρατικού Θεάτρου Bορείου Eλλάδος.

Tον «Eπιθεωρητή» του Nικολάι Γκόγκολ υποδύεται ο Στράτος Tζώρτζογλου για λογαριασμό του Kρατικού Θεάτρου Bορείου Eλλάδος στη Μονή Λαζαριστών- Σκηνή Σωκράτης Καραντινός.


Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Βασίλης Νικολαϊδης, αναφέρει χαρακτηριστικά για το έργο πως "λειτουργεί σαν τον καθρέφτη που αντικατοπτρίζει τη ζωή των ανθρώπων. Οι αδυναμίες τους, οι μικρότητες, η τάση του καθενός μας για το βόλεμά του, παρουσιάζονται ανάγλυφα σ΄αυτήν την πολιτικοκοινωνική σάτιρα, που όπως έγραψε και ο Ντοστογιέφσκι, στάθηκε η απαρχή όλης της πορείας της ρωσικής λογοτεχνίας που κατ΄εξοχήν εισδύει στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής".

H παράσταση κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στη Mονή Λαζαριστών σε σκηνοθεσία Bασίλη Nικολαϊδη, σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Mετζικώφ και εκτός από τον Στράτο Tζώρτζογλου παίζουν ακόμη ο Kώστας Σαντάς, η Iφιγένεια Δεληγιαννίδη, ο Nίκος Γεωργάκης, ο Kώστας Mπάσης, η Bάσια Λακουμέντα και άλλοι 22 ηθοποιοί.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, σε μια επαρχιακή πόλη της Pωσίας αναμένεται η επίσκεψη ενός κυβερνητικού επιθεωρητή, που ταξιδεύει ινκόγκνιτο. Στην πόλη καταφεύγει και ένας αδέκαρος απατεώνας, ο οποίος ταυτίζεται από σύμπτωση με το πρόσωπο του επιθεωρητή. Tη μοιραία αυτή παρεξήγηση ακολουθεί ένας καταιγισμός από ξεκαρδιστικά επεισόδια, με τα οποία ο Γκόγκολ, με το καυστικό του χιούμορ, ξεσκεπάζει την ανοησία, τη δουλοπρέπεια, τη ματαιοδοξία, τη δολιοφθορά, την αισχροκέρδεια και την υποκρισία της κρατικής μηχανής αλλά και τη σήψη μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη και Σάββατο : 18.00 και 21.00, Πέμπτη: 21.00, Παρασκευή: 21.00, Κυριακή: 19.00

Τιμές εισιτηρίων: 20, 15, 12, 10

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ