Στο τιμόνι του Εθνικού ο Γιάννης Χουβαρδάς

21.02.2007
O Γιάννης Χουβαρδάς είναι πλέον ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού κύριος Βουλγαράκης σε σχετική συνέντευξη τύπου την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.
O Γιάννης Χουβαρδάς είναι πλέον ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού κύριος Βουλγαράκης σε σχετική συνέντευξη τύπου την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου. Ο κ. Βουλγαράκης μιλώντας για τον Γιάννη Χουβαρδά, τόνισε ότι είναι ένας άνθρωπος με αποδεδειγμένες διοικητικές ικανότητες, που μπορεί να ηγηθεί ενός μεγάλου οργανισμού όπως το Εθνικό Θέατρο. Παράλληλα, είναι ένας άνθρωπος της νεότερης γενιάς, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει χωρίς καλλιτεχνικούς αποκλεισμούς και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Εθνικού Θεάτρου, ενώ η διεθνής εμπειρία του είναι ένα ακόμα εχέγγυο για την ανάληψη της ηγεσίας του Εθνικού Θεάτρου

Ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε, επίσης, ότι ο κ. Χουβαρδάς θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η νομική διαδικασία του διορισμού του, και αφού αποδεσμευτεί από τις ανειλημμένες καλλιτεχνικές υποχρεώσεις του στο εξωτερικό. Μέχρι τότε, θα παρακολουθεί και θα ενημερώνεται για όλα τα θέματα του Εθνικού Θεάτρου

Ο κ. Γιάννης Χουβαρδάς, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του ως νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, έκανε την εξής δήλωση: «Είναι εξαιρετική τιμή για μένα η ανάθεση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γιώργο Βουλγαράκη. Τιμώ τον Νίκο Κούρκουλο και το έργο που επιτέλεσε στο Εθνικό Θέατρο. Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Ζητώ μια μικρή πίστωση χρόνου μέχρι να έρθω στην Ελλάδα και να ενημερωθώ. Ύστερα θα μπορώ να πω περισσότερα».

O Γιάννης Xουβαρδάς γεννήθηκε το 1950, είναι απόφοιτος του Kολλεγίου Aθηνών (1969), σπούδασε στο Λονδίνο και στη Bυρτεμβέργη. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με το «Θέατρο Tέχνης» και τη «Θεατρική Συντεχνία». Aπό το 1977 μέχρι το 1990 συνεργάζεται με Eθνικά και Kρατικά Θέατρα της Eλλάδας και του εξωτερικού, οπότε ανεβάζει πάνω από 30 έργα. Tο 1991 ιδρύει το «Θέατρο του Nότου» στο «Aμόρε», έναν πολιτιστικό οργανισμό αφιερωμένο στην ανανεωτική δουλειά και στη διεθνή συνεργασία στον τομέα του θεάτρου. Tα τελευταία έξι χρόνια σκηνοθετεί και πάλι στο εξωτερικό.