Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ στο ΠΑΛΛΑΣ

05.03.2007
Η Επιτροπή Γονέων για το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού, διοργανώνει στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ,τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2007, στις 20.30, ρεσιτάλ τραγουδιού της Φωτεινής Δάρρα
Η Επιτροπή Γονέων για το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού, διοργανώνει στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2007, στις 20.30, ρεσιτάλ τραγουδιού της Φωτεινής Δάρρα σε σκηνοθεσία-χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού.

Η Φωτεινή Δάρρα εμφανίζεται ξανά στην Ελλάδα, μετά τις ιδιαίτερα σημαντικές παρουσίες της σε συναυλίες στο εξωτερικό, όπως αυτές στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και το Lincoln Center στη Νέα Υόρκη, καθώς και στο Τόκιο - υπό την αιγίδα του Οργανισμού Προώθησης του Ελληνικού Πολιτισμού.

Με το Φωκά Ευαγγελινό συναντάται για δεύτερη φορά μετά την τελετή έναρξης της Eurovision της Αθήνας. Εκτός από τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας («Μάγισσες της Σμύρνης», Eurovision της Αθήνας «Song of Life», «Τρέχει το νερό», «Φεύγα», «Δελτίο Ανέμων» κ.α.), θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για αυτή την εκδήλωση με «Τραγούδια του Θεάματος», που προέρχονται κυρίως από γνωστά θεατρικά και κινηματογραφικά, αμερικανικά και αγγλικά μιούζικαλ.

Παίζει : η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

Συμμετέχουν : η Μαθητική Χορωδία του Κολλεγίου Αθηνών Κολλεγίου Ψυχικού σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι (με συντονιστή τον Δημήτρη Μηνακάκη) και η Παιδική Χορωδία υπό την αιγίδα του Γ΄ Προγράμματος που αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες του είδους (μουσική διεύθυνση: Ρόζυ Μαστροσάββα).

Επίσης φοιτητές -χορευτές από την σχολή χορού του Φωκά Ευαγγελινού. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου. Το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου ιδρύθηκε από τον Στέφανο και την Πηνελόπη Δέλτα και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της παιδαγωγικής-κοινωνικής φιλοσοφίας του. Σκοπός του είναι να προσφέρει σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τη δυνατότητα να σπουδάζουν στο Σχολείο, ώστε όπως τόνιζε ο Στέφανος Δέλτα - να μην είναι η εκπαίδευση, που δίνει το Κολλέγιο ένα είδος προνομίου της ευπορούσης τάξεως.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το Πρόγραμμα Υποτροφιών παρέχει βοήθεια κάθε χρόνο σε περίπου 400 παιδιά. Η Επιτροπή Γονέων για το Ταμείο Υποτροφιών λειτουργεί σε εθελοντική βάση.

Αποστολή της είναι η συγκέντρωση χρημάτων για το Ταμείο Υποτροφιών, μέσω της διοργάνωσης διαφόρων εκδηλώσεων (εκθέσεων ζωγραφικής, συναυλιών κ.λ.π.)