Παρουσίαση του Γιάννη Xουβαρδά στο Εθνικό

27.02.2007
Στο διοικητικό, καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό του Eθνικού Θεάτρου και στους εκπροσώπους του Tύπου ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Bουλγαράκης παρουσίασε στη Σκηνή Kοτοπούλη το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιάννη Xουβαρδά.

Στη σύντομη ομιλία του ο υπουργό μίλησε τόσο για την επιτυχή πορέια του Εθνικού όσο και για την ανάγκη της συνέχισής της. Μεταξύ άλλων ο Καλλιτεχνικό Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κος Γιάννης Χουβαρδάς:
«Ο χώρος του Εθνικού ήταν οικείος σε μένα ως σκηνοθέτη. Ευχαριστώ τον τύπο και τα ΜΜΕ για τη θετική τους αποδοχή, επίσης τους εργαζομένους του Εθνικού για την θερμή τους υποδοχή.
Θεωρώ εξαιρετική τιμή την πρόταση που μου έγινε από τον Υπουργό Πολιτισμού τον οποίο θεωρώ άνθρωπο οξυδερκή και αποτελεσματικό. Τιμώ τον Νίκο Κούρκουλο και το σημαντικό έργο που επιτέλεσε στο Εθνικό.
Πάλεψα με τον εαυτό μου για να αποφασίσω, Αλλά ενέδωσα στο μέγεθος της πρόκλησης. Εχω μεγάλες απαιτήσεις απ΄τον εαυτό μου, ζητάω την στήριξη των εργαζομένων του Εθνικού, των ΜΜΕ και του ΥΠ.ΠΟ και την εμπιστοσύνη του κοινού".

Επίσης, ο κύριος Χουβαρδάς (που αναλαμβάνει καθήκοντα στις αρχές Απριλίου) ανακοίνωσε ότι τοποθετεί Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια την σκηνοθέτιδα Εφη Θεοδώρου και ότι θα διοργανωθεί καλλιτεχνικό μνημόσυνο για τον Νίκο Κούρκουλο. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν έχει καταλήξει ακόμη με την παρουσία του Eθνικού στην Eπίδαυρο όσον αφορά τη μία παραγωγή που εκκρεμεί.