Οι Last Drive στο Gagarin 205

12.05.2007
Η Astra βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να παρουσιάσει ένα από τα σημαντικότερα rock’n’roll συγκροτήματα των τελευταίων 25 χρόνων!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 & ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΙΟΥ 2007

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΙΟΥ ,ΜΥΛΟΣ (Θεσσαλονίκη)
Special Guests: Dread Astaire

THE LAST DRIVE
Special Guests: The Ducky Boyz (11/5) + 700 Machines (12/5)
Doors Open: 21:00
Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ
Προπώληση: (Ακαδημίας & Γενναδίου 3, τηλ. 210 3840020)
www.i-ticket.gr (τηλ. 801 11 60000)


Η Astra βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να παρουσιάσει ένα από τα σημαντικότερα rock’n’roll συγκροτήματα των τελευταίων 25 χρόνων! Οι θρυλικοί Last Drive, για πρώτη φορά μαζί μετά από δώδεκα χρόνια, θα ανέβουν στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space για δύο συναυλίες, την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαϊου, ενώ το Σάββατο 19 Μαϊου θα βρίσκονται στον Μύλο, στη Θεσσαλονίκη.

Ίσως για κάποιους να θεωρείται πιο κατάλληλος ο χαρακτηρισμός τους ως μίας από τις κορυφαίες Ελληνικές μπάντες όλων των εποχών, αλλά η αλήθεια είναι πως πέρα από το ότι η εποχή του καλό-για-ελληνικό έχει παρέλθει, προ πολλού οι Last Drive ξέφυγαν από τα στενά όρια της εγχώριας σκηνής, από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής τους και, μάλιστα, σε μια εποχή που δεν υπήρχε ούτε internet, ούτε MTV, ούτε γενικά ο σημερινός βομβαρδισμός από εικόνες, πληροφορίες και μουσική. Από το πρώτο συλλεκτικό, πλέον 7ιντσο, Midnite Hop, και τις αντίστοιχες πρώιμες live εμφανίσεις (μεταξύ των οποίων και εκείνη σε ένα, πραγματικά.... αξέχαστο, festival στο ανοιχτό θέατρο του Παπάγου, όπου έγινε.... το σώσε), μέχρι το κύκνειο άσμα του Subliminal, τα live με τους Wipers, τους Dead Moon, τους Creeps, τις συνεργασίες με τους Fleshtones και τον Paul B. Cutler (των Dream Syndicate) και τις sold out συναυλίες στο Ρόδον, οι Last Drive αποδείκνυαν, με κάθε τους κίνηση, πως είναι μια μπάντα πραγματικά ξεχωριστή.

Το σημαντικότερο, όμως, για να κάνουμε και μια σύγκριση με τα νέα Ελληνικά συγκροτήματα, είναι πως είχαν τραγούδια με όλη τη σημασία της λέξεως. Μικρούς rock’n’roll ύμνους, με δολοφονικά riffs στις κιθάρες, εθιστικά refrains (που, ακόμα και σήμερα, ο κόσμος τα τραγουδάει στα bars και τα rock clubs), ένταση, ενέργεια, δυναμισμό, αλλά και μια σπάνια για group που δραστηριοποιείται μακριά από τις μητροπόλεις του rock αίσθηση αυθεντικότητας. Poison, Valley Of Death, I Love Cindy, Gone Gone Gone, The Devil May Care, Heatwave 88, Have Mercy, Black Limo,Overloaded, Bad Roads, Killhead Therapy, Blood From The Stone, είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια τους που αναδείχτηκαν και εξακολουθούν να είναι νικητές στη μάχη με το χρόνο.

Πριν από λίγες μέρες αποφάσισαν να μαζευτούν και πάλι μαζί (όλοι όσοι πέρασαν από τη σύνθεση του group, από τις αρχές των 80’s μέχρι τα μέσα των 90’s) για λίγες συναυλίες, δίνοντας την ευκαιρία στους μεν παλαιότερους να ξαναφέρουν στη μνήμη τους ορισμένες από τις μεγαλύτερες στιγμές που οι λάτρεις του rock’n’roll έζησαν κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων, στη χώρα μας, στους δε νεώτερους μία αντίστοιχη για να πάρουν μια γεύση από την περίφημη μπάντα που μόνο από τις περιγραφές των προηγούμενων μπόρεσαν να γνωρίσουν.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, θα προηγηθούν οι δύο εμφανίσεις στην Αθήνα, Παρασκευή 11/5 (με τους Ducky Boyz να ανοίγουν τη βραδιά) και Σάββατο 12/5 (με τους 700 Machines, αντίστοιχα).

Τη συναυλία της Θεσσαλονίκης (19/5) θα ανοίξουν οι Dread Astaire. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και το εισιτήριο θα κοστίζει 15 ευρώ.

Επειδή το sold out προβλέπεται αναπόφευκτο, καλό θα ήταν - όσες και όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους το συντομότερο δυνατό.

Η προπώληση ξεκίνησε ήδη από το Ticket Point (Ακαδημίας & Γενναδίου 3, πίσω από το ναό της Ζωοδόχου Πηγής, τηλέφωνο 210 3840020) και το www.i-ticket.gr (τηλέφωνο 801 11 60000). Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ Αττική. Τηλέφωνο: 210 8547600-1.