Το Μέγαρο τιμά το Νίκο Εγγονόπουλο

13.03.2007
Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώνει το Megaron Plus σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου(ΕΚΕΒΙ). O λόγος για την παράσταση-αφιέρωμα στο Νίκο Εγγονόπουλο που παρουσιάζεται την Παρασκευή 16 Μαρτίου.
Πότε: Παρασκευή 16 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 8.30
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη- Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Εισιτήρια πωλούνται προς 20€, 15€ και 10€ (Φοιτητικό)

Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώνει το Megaron Plus σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). O λόγος για την παράσταση-αφιέρωμα στο Νίκο Εγγονόπουλο που παρουσιάζεται την Παρασκευή 16 Μαρτίου.

Το Μέγαρο Μουσικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21η Μαρτίου) τιμά και φωτίζει το έργο του πρωτοπόρου έλληνα υπερρεαλιστή, στη φετινή επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννησή του.

Η δυναμική «θεατροποιημένη» διαδρομή του Νίκου Εγγονόπουλου, με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Κακλέα, αναλαμβάνει να αναδείξει τον πρωτότυπο ποιητικό λόγο σε συγκερασμό με την εικαστική φυσιογνωμία του καλλιτέχνη. Οι ηθοποιοί-performers εντάσσονται σ’ ένα περιβάλλον όπου συμπλέκονται η μουσική, το video και η κίνηση συνιστώντας ένα σαγηνευτικό παιχνίδι- όπως ακριβώς ταιριάζει σ’ ένα αυτόφωτο πνεύμα της διαβόητης «γενιάς του ’30», μιας γενιάς καλλιτεχνών που με το ιδιαίτερο στίγμα της σφράγισε την πολιτισμική τροχιά των νεοελλήνων.

Το concept και η σκηνοθεσία της εκδήλωσης είναι του Γιάννη Κακλέα, τα σκηνικά υπογράφει ο Μανόλης Παντελιδάκης, τα κοστούμια είναι της Ειρήνης Τσακίρη.

Τη χορογραφία έχει κάνει ο Κυριάκος Κοσμίδης, η μουσική επιμέλεια είναι του Ιάκωβου Δρόσου και οι φωτισμοί του Γεώργιου Τέλλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Γιαννής, Κατερίνα Λυπηρίδου, Παναγιώτης Πετράκης, Βάνα Πεφάνη, Φρόσω Λύτρα, Κώστας Φλωκατούλας, Αντώνης Καρυστινός, Στέλιος Γεράνης, Μαρία Γουλα, Μαρία Τσίμα, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Σοφία Μιχαήλ, Μιλτιάδης Νίκας. Μαζί τους και ο Κυριάκος Κοσμίδης. Στο βίντεο εμφανίζονται οι ηθοποιοί Μαριάννα Κάλμπαρη και ο Σταύρος Μαυρίδης.

Τα κείμενα έχει επιλέξει ο ποιητής και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάσος Βαγενάς.