ΡΕΜΠΕΤΟΒΕΝ-ΑΓΚΙΣΤΡΑ ΜΑΤΙΑ στον Αέρα

29.03.2007
Μέσα από τα blues , το ρεμπέτικο , το ροκ οι Ρεμπετόβεν εκφράζουν τις δημιουργίες τους .Δημιουργίες που « παντρεύουν » τον ακουστικό και τον ηλεκτρικό ήχο, οριοθετώντας έτσι το χώρο του πρωτότυπου και του κλασικού .

ΡΕΜΠΕΤΟΒΕΝ-ΑΓΚΙΣΤΡΑ ΜΑΤΙΑ
Τετάρτη 28 Μαρτίου 2007, 10.00 μ.μ.


Μέσα από τα blues , το ρεμπέτικο , το ροκ οι Ρεμπετόβεν εκφράζουν τις δημιουργίες τους .Δημιουργίες που « παντρεύουν » τον ακουστικό και τον ηλεκτρικό ήχο, οριοθετώντας έτσι το χώρο του πρωτότυπου και του κλασικού . Οι Ρεμπετόβεν με ελεύθερα μέρη για αυτοσχεδιασμούς, παίζουν ερωτικές μπαλάντες, υπνωτικά blues της μοναξιάς ,αιρετικά waltz .

Έχουν εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές και σε φεστιβάλ μουσικής . Τη συναυλία ανοίγουν οι Άγκιστρα Μάτια, ένα σχήμα που θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση παρουσιάζοντας δικές τους συνθέσεις και επιλεγμένες διασκευές από το ελληνικό έντεχνο τραγούδι. Στους Ρεμπετόβεν συμμετέχουν οι μουσικοί: Παπαδάκης Σταύρος ( κιθάρα ? φωνή ) .

Είναι αυτοδίδακτος. Παίζει και τραγουδάει επαγγελματικά ρεμπέτικα . Στους Ρεμπετόβεν γράφει στίχους και μουσική . Κορέντζελος Δημήτρης ( πλήκτρα ). Έχει κάνει μαθήματα κλασικού πιάνου και έχει πτυχίο αρμονίας . Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής τεχνολογίας. Στους Ρεμπετόβεν συνθέτει μουσική. Κοντός Μάρκος ( τζουράς ? μαντολίνο ? φωνητικά ). Έχει κάνει μαθήματα κλασικής κιθάρας , παίζει ακόμα ούτι και σάζι. Στους Ρεμπετόβεν είναι ο μπαλαντέρ. Πάλλης Δημήτρης ( μπάσο ). Έχει πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας και ενορχήστρωσης. Σπουδάζει στη σχολή μουσικολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών. Γεωργούσης Μιχάλης ( τύμπανα ). Παρακολουθεί μαθήματα swing και jazz. Έχει παίξει κατά καιρούς σε διάφορα σχήματα μοντέρνου ήχου. Λάγγας Γρηγόρης ( βιολί ).

Είναι διπλωματούχος του Αττικού Ωδείου στο βιολί. Επίσης είναι κάτοχος πτυχίου βυζαντινής μουσικής και παίζει παραδοσιακή μουσική Σμυρνέικα, ρεμπέτικα κ.τ.λ Κλάς ( κιθάρα φωνή φυσαρμόνικα ) . Είναι αυτοδίδακτος .

Η ανάγκη του για έκφραση μέσα από τα blues τον οδήγησε στην μουσική . Στους Ρεμπετόβεν σολάρει και τζαμάρει , γράφει στίχους και συνθέτει μουσική.

Στον Αέρα: ΚΑΣΣΟΥ 11 - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ