Γερές δόσεις αυθεντικού ροκ με τα Μωρά στη Φωτιά

23.03.2007
Τα Μωρά στη Φωτιά είναι ένα από συγκροτήματα που διαμόρφωσαν το ελληνικό ροκ.
Γερές δόσεις αυθεντικού ροκ με τα Μωρά στη Φωτιά
Ημερομηνία: Παρασκευή 23 Μαρτίου
Είδος: ελληνικό ροκ
Χώρος: Ξυλουργείο
Έναρξη: 9.30 μ.μ.
Είσοδος: 15 ευρώ

Τα Μωρά στη Φωτιά είναι ένα από συγκροτήματα που διαμόρφωσαν το ελληνικό ροκ. Το πρώτο τους άλμπουμ του 1987 με τίτλο το όνομά τους έχει μείνει κλασικό για την ελληνική ροκ σκηνή.

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου τα Μωρά στη Φωτιά θα βρεθούν για μία ζωντανή εμφάνιση στο Ξυλουργείο για να ροκάρουν μαζί μας με γερές δόσεις αυθεντικού ελληνικού ροκ. Τα Μωρά στη Φωτιά είναι ένα απ΄ τα πιο ξεχωριστά και την ίδια στιγμή πιο αυθεντικά αντι-σταρ συγκροτήματα που υπήρξαν ποτέ.

Με το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1987 τα Μωρά στη Φωτιά δημιούργησαν μια τομή στην ελληνική underground σκηνή, εισάγοντας ελληνικό στίχο και το δικό τους προσωπικό "υπο-στιλ" του new wave μαζί με τη λυτρωτική ερμηνεία του Στέλιου Παπαϊωάννου-Σαλβαδόρ και το καινοτόμο, θεατρικό του στιλ.

Με το δεύτερο δίσκο τους "ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ" το 1999 ο Στέλιος Παπαϊωάννου-Σαλβαδόρ εξερευνά περισσότερο ακραίες περιοχές με τραγούδια όπως τα "ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ", "ΦΩΛΗΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ", "ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ" , "Ο ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ" , "ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ Μ.Α." κ.α. και σε μια δύσκολη εποχή δείχνουν πάλι το δρόμο. Το 2005 έβγαλαν τον τρίτο τους δίσκο με τον τίτλο «Στο Δρόμο», αυτή τη φορά μέσω της δικής τους ανεξάρτητης εταιρείας BABY RECORDS.

Η προσεγμένη παραγωγή, ο σκληροπυρηνικός μελωδικός τους ήχος, ένα μείγμα από new wave, glam rock και punk, περασμένα πάντα απ΄ το μοναδικό προσωπικό τους φίλτρο, οι γεμάτοι προβληματισμό στίχοι τους που μιλούν για την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας, τα αδιέξοδά της, τα προσωπικά άγχη, το στρες και μια στάση που εκφράζεται όχι με την αυτολύπηση αλλά με τον αυτοσαρκασμό, είναι μερικά από τα ατού αυτού του δίσκου.

Οι επιρροές τους, οι παθιασμένες εμφανίσεις τους, περικλείουν μια ενέργεια που απελευθερώνει μια μοναδική εκτόνωση.