"Αγωνίες" στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας

31.08.2010
H πρώτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Ιωάννη Παπαδήμου με τίτλο «Αγωνίες» παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από 3 έως 14 Σεπτεμβρίου 2010.
H πρώτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Ιωάννη Παπαδήμου με τίτλο «Αγωνίες» παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από 3 έως 14 Σεπτεμβρίου 2010.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 35 περίπου έργα, τα οποία ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει αξιοποιώντας υλικά, όπως λάδι και ακρυλικό σε καμβά. Πηγή έμπνευσης για εκείνον αποτελούν η σύγχρονη κοινωνική κατάσταση και οι αλλαγές στις οποίες υποβάλλεται, στέλνοντας ωστόσο μέσα από τις δημιουργίες του ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Ο τίτλος "Αγωνίες", όπως σημειώνει ο καλλιτέχνης, αντιπροσωπεύει όλα εκείνα τα οποία δε φοβόμαστε να σκεφτούμε στην ολότητά τους με τον εαυτό μας, αλλά συζητάμε, ενδεχομένως, επιφυλακτικά με τον περίγυρό μας. Δεν πρόκειται για άγχη, αλλά για προσωπικές επιδιώξεις και προδιαγραφές στόχων, που μας χαρακτηρίζουν και μας καθορίζουν ως άτομα, ενώ ταυτόχρονα εμπίπτουν σε μια συλλογικότητα και αποτυπώνουν το στίγμα της εποχής.

Ο Ιωάννης Παπαδήμος μέσα από την έκθεσή του, πραγματοποιεί μία κατάθεση των προσωπικών του αγωνιών, επιδιώκει να μιλήσει, όπως λέει ο ίδιος, για πράγματα που μας προβληματίζουν, μας φθείρουν, μας τραυματίζουν, αλλά κατ’ ουσία μας κρατούν όρθιους σε δύσκολους καιρούς. Είναι «Αγωνίες» που εκφράζονται δημιουργικά και μετουσιώνονται αισιόδοξα. Άλλωστε, για το Γιάννη Παπαδήμο, και μόνο το γεγονός ότι ο καμβάς γίνεται ο χώρος κατάθεσης «Αγωνιών», αποτελεί για εκείνον κάποιου είδους ελπίδα.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 19:30 στην αίθουσα «Γύζη» του Πνευματικού Κέντρου.

ΙΝFO:
Διάρκεια έκθεσης
: 3 έως 14 Σεπτεμβρίου
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων- Αίθουσα «Γύζη»: Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10.00- 20.00 και Κυριακή 10.00-14.00