Τάισε με Εμμα!

30.03.2007
Ένα έργο του Ζαχαρία Ρόχα για τις ανθρώπινες σχέσεις, βασισμένο στη φιλοσοφία του φαγητού και την επίδραση του στην κοινωνία.
«Τάισε με, Έμμα!» είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου που έγραψε ο Ζαχαρίας Ρόχας .
Η παράσταση ανεβαίνει στις 15 Απριλίου 2007 όπου θα παίζεται μέχρι και τις 24 Απριλίου, στο θέατρο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα με την ίδια και τον συγγραφέα επί σκηνής καθώς και τους Ευγενία Αποστόλου και Κωνσταντίνο Συρράκη. Η μουσική είναι του Πλάτωνα Ανδριτσάκη, τα σκηνικά και κοστούμια της Κούλας Γαλιώνη, οι τεχνικές «φυσικού θεάτρου» της Βούλας Ξύκη και η εκτέλεση των πολυμέσων του Kωνσταντίνου Λάμπρου.

Το έργο διαπραγματεύεται τη ρήξη που προήλθε στον πολιτισμό μας όταν οι ρόλοι της τροφού γυναίκας, οι σχέσεις της οικογένειας και της οικογενειακής «εστίας», η ανταλλαγή συναισθημάτων και ζωής γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, διαταράχθηκαν για πάντα από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τον ασεβή ως προς κάθε τελετουργία. Το σώμα, η τροφή, το σεξ γίνεται το μέσο για το διανοητικό προϊόν και το παιχνίδι, ένα περίπλοκο ερωτικό παιχνίδι στο οποίο η ερωτική πείνα προσδιορίζεται με τις γεύσεις, όπου το μαγείρεμα και οι συνταγές αντικαθιστούν όλη την παραδοσιακή διαδικασία της ερωτικής τελετουργίας.

Στο θέατρο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ δημιουργούνται κατάλληλες εγκαταστάσεις και συνθήκες για να φιλοξενήσουν τους θεατές της παράστασης στο φουαγιέ και το wine bar του θεάτρου, ώστε να μπορούν να δειπνήσουν μετά την παράσταση, ένα πλήρες γεύμα με όλα αυτά που αναφέρονται και μαγειρεύονται κατά την διάρκεια της παράστασης: Μιλφέιγ Μελιτζάνας, Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες φούρνου, Σαλάτα, Κερασόπιττα και κόκκινο κρασί.

Μετά την παράσταση οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να περιφερθούν στους χώρους σίτισης όπου θα υπάρχει και εικαστική έκθεση. Κοινό και καλλιτέχνες τρώγοντας μαζί να μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις για τη γαστρονομία στο θέατρο, τις σχέσεις, το σεξ, την τροφή, σε ένα πραγματικό φεστιβάλ γιορτής για τις χαρές της ζωής, της τέχνης και της γαστρονομίας.

Μία μέρα πριν, 14 και 15 Απριλίου 2007,στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος θα πραγματοποιηθεί 2ήμερο συμπόσιο με τίτλο: «Νέκταρ και Αμβροσία» με την συμμετοχή πολλών επωνύμων από τον κόσμο της γαστρονομίας και του πολιτισμού.
Κατά την διάρκεια του συμποσίου και των παραστάσεων στους χώρους του θεάτρου θα λειτουργεί ένα MULTI FOOD SHOW - Εικαστικής Έκθεσης γλυπτών με τρόφιμα από φοιτητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ καθώς και παρουσίαση γαστρονομικών θεμάτων σε βιντεοπροβολή στην είσοδο του θεάτρου.

Όλα τα έργα θα έχουν ως επίκεντρο «την τροφή που δίνουμε στους καλλιτέχνες για να καλλιεργούν το μυαλό μας!», ένα πρόγραμμα που αποδεικνύει ότι η τροφή είναι ένας δείκτης της αλλαγής στις κοινωνίες, είναι μέρος του φάσματος της ζωής μας σε ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο. Είμαστε όχι μόνο ότι τρώμε αλλά γιατί, πού, πώς και με ποιους τρώμε...

O Ζαχαρίας Ρόχας που έγραψε ειδικά για το πρόγραμμα FEED THE ARTISTS, THAT FEED THE MIND, σε παραγωγή της πολιτιστικής εταιρείας WORLD-CEF.

Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, τηλ.: 2105242211
Παραστάσεις: 15 - 24 Απριλίου (10 παραστάσεις συνεχόμενες).
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
Διάρκεια: 1:30’
Τιμή εισιτηρίου: € 35 με φαγητό, € 22 χωρίς φαγητό, € 16 φοιτητικό.
Παραστάσεις με φαγητό θα δοθούν στις 15, 16, 20, 21, 22 Απριλίου. Πληροφορίες ? Κρατήσεις:
WORLD- CEF, Θεοφράστου 3 & Ερατοσθένους, 116 35 Αθήνα, www.gastronomyinarts.gr, www.worldcef.eu

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ