Indie nights... στο Planet Music

13.04.2007
Το Planet Music ανοίγει τις πόρτες του στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή και υποδέχεται μερικά από τα καλύτερα νέα σχήματα της αγγλόφωνης και ελληνόφωνης ροκ (και όχι αποκλειστικά) μουσικής!
Το Planet Music ανοίγει τις πόρτες του στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή και υποδέχεται μερικά από τα καλύτερα νέα σχήματα της αγγλόφωνης και ελληνόφωνης ροκ (και όχι αποκλειστικά) μουσικής!

Τις Πέμπτες του Απριλίου το Planet Music γίνεται το σπίτι της νέας και ανερχόμενης Ελληνικής σκηνής!

Η αρχή γίνεται τη Πέμπτη 12 Απριλίου με τρεις εξαιρετικές νέες μπάντες, δύο από τη πρωτεύουσα και μια από τη Θεσσαλονίκη.

Οι Coin από τον υπέροχο βορρά, και οι TheSpeedBumps και Smallpox από την Αθήνα, μοιράζονται τη σκηνή και μας δείχνουν το νέο πρόσωπο της αγγλόφωνης σκηνής της χώρας μας!

Coin:
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στην Καβάλα στις αρχές του 2001.
Μέσα στη χρονιά αυτή ηχογράφησαν το πρώτο τους demo το οποίο περιείχε πέντε κομμάτια. Παράλληλα έκαναν και την πρώτη τους εμφάνιση στο πολιτιστικό δεκαήμερο του ΤΕΙ Kαβάλας. Το Σεπτέμβριο του 2002 οριστικοποιείται η σύνθεση του συγκροτήματος και λίγο μετά κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη όπου παρουσιάζουν και καινούργιες συνθέσεις οι οποίες ένα μήνα αργότερα ηχογραφούνται. Μέχρι το τέλος του 2003 συνεχίζουν τις συναυλίες σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα αλλά και στην Πάτρα. Στις συναυλίες παρουσιάζουν τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια τους και καινούργιες συνθέσεις. Tο 2004 βρίσκει τους Coin στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον πρώτο τους δίσκο ο οποίος περιέχει δέκα κομμάτια τα οποία είναι μια επιλογή από παλαιότερες και νέες συνθέσεις. Έτσι τον Ιανουάριο του 2005 με την βοήθεια του Τάσου Nαθαναϊλίδη κυκλοφορούν την δουλειά τους από την Side 2 Records με τίτλο «Head Or Tales» η οποία αποσπά πολύ καλές κριτικές! Σύντομα και μετά από αρκετές συναυλίες, οι Coin επανέρχονται στο στούντιο για να ολοκληρώσουν το νέο τους άλμπουμ «Urban Subculture» το οποίο και κυκλοφόρησε μόλις! Οι Coin αυτή την εποχή περιοδεύουν για την υποστήριξη της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ έχοντας ως έδρα πλέον τη Θεσσαλονίκη.
www.myspace.com/coinn
www.cointhgeband.com

Smallpox
Οι Smallpox έχουν πίσω τους μια ιστορία που συχνά κανείς διαβάζει στα βιογραφικά πολλών «φτασμένων» ονομάτων ως το ξεκίνημά τους. Το φθινόπωρο του 2005, πέντε φίλοι άρχισαν να τζαμάρουν με δανεικά όργανα. Μετά από μερικές αλλαγές στη σύνθεση, ζόρια με τις σπουδές αλλά και πολλές ώρες προβών, οι Smallpox βρίσκονται ανάμεσά μας με τη πρώτη τους φουρνιά τραγουδιών και μια αστείρευτη ανάγκη να παίξουν μουσική και με την εξαιρετική φωνή της Joanna Drigo να ξεχωρίζει!
www.myspace.com/smallpoxtb

TheSpeedBumps
Οι καθαρές και ρυθμικές κιθάρες, τα όμορφα φωνητικά και η background αρμονίες των TheSpeedBumps μπορεί να σας φέρουν έως και δάκρυα στα μάτια αν είστε πραγματικός εραστής της μουσικής! Τουλάχιστον έτσι περιγράφουν οι ίδιοι τη μουσική τους οπότε δεν έχουμε παρά να τους πιστέψουμε και να τους δούμε ζωντανά στη σκηνή του Planet Music την Πέμπτη 12 Απριλίου.
www.garageband.com/artist/thespeedbumps

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ INDIE NIGHTS #1: Coin/Smallpox/TheSpeedBumps
PLANET MUSIC Αρδηττού 44, Μετς,
Info: 210 9237109
Έναρξη: 22.00
Είσοδος: 10 ευρώ
www.planetmusiclive.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ