Παραστάσεις και νέο βαγόνι στο Ρουφ

31.08.2010
Με φρέσκιες ιδέες, μείωση της τιμής του εισιτηρίου, πληθώρα παραγωγών και στόχο την αύξηση της προσέλευσης νεαρότερων ηλικιών στο θέατρο την προσεχή θεατρική σεζόν, η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ ανεβάζει ταχύτητες κόντρα στη δυσπραγία των καιρών.

Με φρέσκιες ιδέες, μείωση της τιμής του εισιτηρίου, πληθώρα παραγωγών και στόχο την αύξηση της προσέλευσης νεαρότερων ηλικιών στο θέατρο την προσεχή θεατρική σεζόν, η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ ανεβάζει ταχύτητες κόντρα στη δυσπραγία των καιρών.
Ένα καινούργιο βαγόνι, το NEW WAGON, προστίθεται στον συρμό και αφιερώνεται σε δημιουργίες νέων καλλιτεχνών.

Το ήδη υπάρχον WAGON-BAR χρησιμοποιείται φέτος και ως θεατρικός χώρος ενώ συνεχίζεται η ήδη επιτυχημένη λειτουργία της Παιδικής Σκηνής, των παραστάσεων του Θεατρικού Βαγονιού, του Μουσικού Βαγονιού Orient Express και του Wagon-Restaurant.

Πιο συγκεκριμένα:

Στο Θεατρικό Βαγόνι θα παρουσιαστεί για δεύτερη χρονιά από τις 12 Νοεμβρίου «Το κολιέ της Ελένης» της Carole Fréchette σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο έργο πρωταγωνιστούν επίσης ο Βαγγέλης Ρόκκος και η Ανατολή Αθανασιάδου

Γραμμένο το 2001 στη Βηρυττό και μεταφρασμένο ήδη στα γερμανικά, πορτογαλικά και αγγλικά, το εξαιρετικά επίκαιρο αυτό έργο αντλεί τη θεματολογία του από την καθημερινότητα της Μέσης Ανατολής αναδεικνύοντας την παγκόσμια, πλέον, ηθική και κοινωνική απαίτηση για ισότητα και ειρήνη.


Από τις 4 Φεβρουαρίου και μέχρι το τέλος της σεζόν στο Θεατρικό Βαγόνι θα παρουσιαστεί το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;».
Πώς μπορεί μια τόσο κοινή ερώτηση να περικλείει χρονικά την εξέλιξη ολόκληρης της ζωής δύο γυναικών από τα 8 έως τα 88 τους χρόνια;
Πρόκειται για ένα σημαντικό διαχρονικό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας, γραμμένο το 1996, με επιτυχημένη πορεία σε πολλά θέατρα της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, της γνωστής ηθοποιού - συγγραφέως Χρύσας Σπηλιώτη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ιωάννου.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Λεμονιά Γιανναρίδου, Μαρίνα Πολυμέρη



Στην παιδική σκηνή - ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ θα παρουσιαστεί από τις Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μέχρι το τέλος της σεζόν η παράσταση «Μυστήριο στο Τούνδρα Εξπρές» του Πέτρου Χατζόπουλου.

Ο συγγραφέας - βραβευμένος με το Α΄ Κρατικό Βραβείο και το Α΄ Βραβείο Κύκλου Παιδικού Βιβλίου για το μυθιστόρημά του Η εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ - δεν είναι άλλος από τον γνωστό Έλληνα πεζογράφο, Αύγουστο Κορτώ.

Με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών, Κορνήλιο Κρικ (τον διασημότερο σκίουρο-ντετέκτιβ του κόσμου), την αλλοπαρμένη πυγολαμπίδα βοηθό του, Μάρθα κι ένα καστ αξέχαστων χαρακτήρων, το έργο μας χαρίζει στιγμές σασπένς και ξεκαρδιστικής κωμωδίας και μιλάει για την απληστία, την αγάπη και το συναρπαστικό κυνήγι της αλήθειας.

Παράλληλα, τα παιδιά βιώνουν μοναδικές εμπειρίες ως ταξιδιώτες στα αυθεντικά βαγόνια του Τρένου στο Ρουφ με τον μηχανισμό κίνησης, την έκδοση εισιτηρίων του τρένου, την επίσκεψη στο Wagon-Restaurant και στο πωλητήριο του θεάτρου με τα μικρά σουβενίρ τρένων και άλλα ευχάριστα απροσδόκητα!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Τατιάνα Λύγαρη
Σκηνικά - κοστούμια : Ντόρα Λελούδα, Δανάη Κουρέτα
Χορογραφίες : Ζωή Χατζηαντωνίου
Sound design : Μηνάς Εμμανουήλ
Βοηθός σκηνοθέτης : Αλκυώνη Βαλσάρη
ΠΑΙΖΟΥΝ : Τίνα Γιωτοπούλου, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Γιάννης Διαμαντής, Παναγιώτης Κλίνης, Κωστής Κορωναίος, Μαρία Μπενάκη



Στο WAGON-BAR θα παρουσιαστεί από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος της σεζόν το θεατρικό έργο «Το Γαϊδουροκαλόκαιρο» της αγγλίδας συγγραφέως Lucy Maurice σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη.

Το παλιό ξύλινο φορτηγό βαγόνι με την μοναδική πατίνα του χρόνου, το οποίο χρησιμεύει ως χώρος υποδοχής των θεατών, εγκαινιάζεται τώρα από την Τατιάνα Λύγαρη και ως θεατρική σκηνή. Ταυτόχρονα διατηρεί, λόγω της διαδραστικότητας της παράστασης, και την κύρια χρήση του ως bar, όπου οι θεατές μπορούν να παραγγέλνουν τα ποτά τους στις 2 ηθοποιούς - σερβιτόρες και να τα απολαμβάνουν σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Η Ανατολή Αθανασιάδου ως Λόρα και η Μαρίνα Πολυμέρη ως Στέφη σερβίρουν ποτά και αχνιστούς καφέδες στους βιαστικούς ταξιδιώτες του σιδηροδρομικού σταθμού αλλά και στους θεατές του Wagon-Bar του Τρένου-Θεάτρου.

Το έργο, γεμάτο χιούμορ και ευαισθησία έχει τίτλο στο πρωτότυπο Indian Summer. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Upstairs του Landor Theatre του Λονδίνου το 1996, έχει παιχτεί σε Αγγλία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και έχει λάβει το 1ο βραβείο καλύτερου έργου και βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ της Pahiatua το 2002.



Εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ’60 είναι η νέα μουσική παράσταση με τίτλο «Βερμούτ Songs» που παρουσιάζει η Τατιάνα Λύγαρη με τους συνεργάτες της στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express.
Μια δεκαετία τολμηρή, δημιουργική, ανθρώπινη και 100% νεολαιίστικη. Μια δεκαετία με αγώνες, οράματα και συνθήματα, αλλά ταυτόχρονα και με μία υπερβατική ευφορία. Μια ευφορία των ξέφρενων parties, της πολιτικής συνειδητοποίησης αλλά και του ρομαντικού έρωτα με το βερμούτ - το must ποτό της δεκαετίας - να κυλάει στις φλέβες όλων.


Παράλληλα, από το Φεβρουάριο θα συνεχιστούν τα «Κυριακάτικα Μεσημέρια στο Orient Express».



Στο New Wagon, το νέο βαγόνι που προστίθεται φέτος στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, οργανώνεται για πρώτη φορά ένα πρωτοποριακό project με τίτλο Τα 12 Κουπέ. Δώδεκα νέοι καλλιτέχνες (σκηνοθέτες, μουσικοί, video-artists, εικαστικοί, χορογράφοι κλπ.) καλούνται να οργανώσουν ο καθένας σε ένα από τα 12 κουπέ του βαγονιού τη δική τους «ιδιωτική» παράσταση σε μικρές ομάδες θεατών.



Πληροφορίες:
Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ»: Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός Ρουφ,
τηλ: 210-5298922 / 6937-604988, καθημερινά εκτός Δευτέρας : 10.00?14.00 & 18.00?22.00

ΤΡΕΝΟΘΕΑΤΡΟ
Μακρυγιάννη 5-7, Μετρό Ακρόπολη
τηλ/fax: 210-9243609
Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο : 10.00?15.00
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή : 10.00?14.30 & 17.30?21.00

www.tickethour.com, Easypay Τράπεζας Πειραιώς & 210 8108228

Γ.Ο