Μη! Ορια και απαγορεύσεις σ΄ένα ντουέτο

01.09.2010
Μη! Ένα ντουέτο με θέμα τα όρια και τις απαγορεύσεις. Κι αν τα παραβιάζαμε;
Μη! Ένα ντουέτο με θέμα τα όρια και τις απαγορεύσεις. Κι αν τα παραβιάζαμε;
Δυο γυναίκες πάνω στη σκηνή. Μια σχέση ανταγωνιστική, μια συνεχής εναλλαγή ρόλων σ΄ ένα παιχνίδι εξουσίας χωρίς τέλος. Η καθεμιά κουβαλάει τα δικά της ορατά κι αόρατα μη. Μη αυτονόητα αλλά και μη που κοιμούνται μέσα μας δίπλα σε μνήμες, υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν, κινήσεις που δεν ολοκληρώθηκαν, λέξεις που φθαρήκανε και χάσανε πια το νόημά τους. Κι ύστερα; Η στιγμή που ανατράπηκαν όλα. Πέρα από τα όρια μια καινούργια αλήθεια. Πολλές φορές τα όρια δεν είναι περιορισμός αλλά ένα προσωπικό στοίχημα για την επόμενη κατάρριψή τους. Όπως τα μη που λέμε στα μικρά παιδιά κι αυτά επιμένουν. Γιατί καμιά φορά τα όρια είναι πιο δελεαστικά από τον ανοιχτό ορίζοντα.

Η καθεμιά από τις δυο γυναίκες, αιχμάλωτες των δικών της αυτοπεριορισμών, προσπαθώντας να επικοινωνήσουν, ανακαλύπτουν κάποιες στιγμές μια μικρή χαραμάδα που αν επιμείνουν μπορεί να γίνει μονοπάτι.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Ένας χώρος πολύ περιορισμένος, ένας χώρος που βάζει κι αυτός τα όριά του στους ερμηνευτές. Κι έτσι κι ο ίδιος χώρος έχει το δικό του μερίδιο σ΄ αυτό το παιχνίδι ανατροπής.
Η ίδια η παράσταση είναι από μόνη της μια υπέρβαση ορίων αφού πραγματοποιείται μόνο και μόνο χάρη στο πείσμα των συντελεστών της.

Συντελεστές:
Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου με τη συνεργασία των χορευτριών
Χορεύουν: Ράνια Γλυμίτσα, Νικολέτα Καρμίρη
Μουσική επιμέλεια: Σεσίλ Μικρούτσικου

INFO:
Από τις 16 ως τις 26 Σεπτεμβρίου (Εκτός Τρίτης 21 Σεπτεμβρίου)
Ώρα έναρξης: 9.30.
Διάρκεια: 40 λεπτά.
Εισιτήρια: 12 Ευρώ. Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένων θέσεων.
Τηλέφωνα θεάτρου : 210 9212900
Θέατρο του Νέου Κόσμου : Αντισθένους 7 και Θαρύπου (στάση μετρό- τραμ Συγγρού Φιξ)