Οι Διψασμένοι κι η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α ξανάρχονται για δεύτερη χρονιά

01.10.2009
Δύο από τις πιο ιδιαίτερες παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου επαναλαμβάνονται για δεύτερη χρονιά για να μας συγκινήσουν, να μας κάνουν να γελάσουμε και να φύγουμε γεμάτοι απ’ το θέατρο.
Δύο από τις πιο ιδιαίτερες παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου επαναλαμβάνονται για δεύτερη χρονιά για να μας συγκινήσουν, να μας κάνουν να γελάσουμε και να φύγουμε γεμάτοι απ’ το θέατρο.

Οι Διψασμένοι του Ουαζντί Μουαουράντ και η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α της Λένας Κιτσοπούλου μετά τη μεγάλη τους περυσινή επιτυχία επιστρέφουν στις δύο σκηνές του Σύγχρονου θεάτρου Αθήνας για λίγες μόνο παραστάσεις.

Η παράσταση «Διψασμένοι» με πρωταγωνιστές τους Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργο Συμεωνίδη, Γιάννη Τσεμπερλίδη παρουσιάστηκε πέρυσι για τρεις μόλις εβδομάδες και στη συνέχεια ταξίδευσε σε ιδρύματα, ορφανοτροφεία, σχολεία, οργανισμούς, φυλακές με ενθουσιώδη απήχηση. Φέτος θα βρίσκεται στην Α’ σκηνή του Σύγχρονου θεάτρου από τις 7 Οκτωβρίου έως την 1 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά στην υπόθεση, ο Μερντόκ, ένας ανήσυχος 17χρονος και η διάφανη Νορβέζ, οδηγούν τον ιατροδικαστή Μπουν σε ένα ταξίδι πίσω στη δική του εφηβεία και ξυπνούν τα ξεχασμένα όνειρά του. Ο ιατροδικαστής ανασύρει από το βυθό της μνήμης ανθρώπους και πράξεις που σημάδεψαν τη ζωή του και τον οδήγησαν σε αυτό που είναι σήμερα. Πρόκειται για ένα τρυφερό και συγκινητικό έργο, ένα ευαίσθητο άγγιγμα στην ταραγμένη περίοδο της εφηβείας και μια αφορμή να επιστρέψουμε σε όλα όσα κάποτε ονειρευτήκαμε.

Στη διπλανή σκηνή η οικοδεσπότης είναι η Μαρία Πρωτόπαππα ως "Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α." Συνομιλεί με το κοινό, με τον εαυτό της με όλα όσα συμβαίνουν γύρω της. Με μια ανάσα, τα λόγια της ξεχύνονται, γλυκόπικρα, συγκινητικά, σαρκαστικά ακόμα και αστεία... γίνονται χείμαρρος που μας παρασύρει σε έναν κόσμο δικό της αλλά και τόσο οικείο. Ο μονόλογος που έγραψε η Λένα Κιτσοπούλου-η οποία έχει κάνει και τη μουσική επιμέλεια- για το Εθνικό Θέατρο και σκηνοθέτησε σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια, θα παιχτεί για ένα μικρό κύκλο παραστάσεων από τις 7 Οκτωβρίου έως και τις 8 Νοεμβρίου.

Info

Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας (Ευμολπιδών 41, Γκάζι), τηλ. ταμείων 210.3455020, 210.3305074, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας).
Α΄ Σκηνή - «Διψασμένοι», Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00
Β΄ Σκηνή - «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α», Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.30, Κυριακή στις 19.30
Τιμές εισιτηρίων: Tετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 20Euro Πέμπτη 13Euro, φοιτητικό: 13Euro