"Ξυλο-μυθίες" στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων

01.10.2009
Ο πολιτισμικός οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει από τις 6 έως 16 Οκτωβρίου 2009 στο Πνευματικό Κέντρο τις γλυπτές ιστορίες του Γαβριήλ Ανδρονίκη. Πρόκειται για την έκθεση του καλλιτέχνη με τ’ όνομα Ξυλο-μυθίες.
Ο Πολιτισμικός οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει από τις 6 έως 16 Οκτωβρίου 2009 στο Πνευματικό Κέντρο τις γλυπτές ιστορίες του Γαβριήλ Ανδρονίκη. Πρόκειται για την έκθεση του καλλιτέχνη με τ’ όνομα Ξυλο-μυθίες.

Ο Γαβριήλ Ανδρονικίδης αναδεικνύει έργα ιδιαίτερης αισθητικής αντίληψης, τα οποία είναι συνάρτηση της προσωπικής του αισθητικής και απόρροια της πολύχρονης ενασχόλησής του με τις εικαστικές τέχνες. Όλα τα γλυπτά έχουν σαν βάση τους το ξύλο, ένα υλικό ευάλωτο και φθαρτό, που στα χέρια του καλλιτέχνη αποκτά την αξία ενός πολύτιμου έργου.

«το κάθε κομμάτι ξύλου η ξεριζωμένης ρίζας μπορεί να αφανιστεί από φυσική φθορά ή από καύση. Με τη δημιουργική μου παρέμβαση βρίσκω το ζωντανό και υγιές κομμάτι, του δίνω μορφή και περιεχόμενο και έτσι συνεχίζεται η ζωή του ως έργο τέχνης» αναφέρει χαρακτηριστικά για το έργο του.

Κάθε δημιούργημα του είναι είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στον μικρόκοσμο της κάθε ρίζας και του κορμού των θαμνοειδών δέντρων (ελιά, κρανιά, κουμαριά, σκίνος, ρείκι, πυξάρι, πλατάνι). Οι βάσεις των ξύλινων γλυπτών είναι από ρετάλια μαρμάρου και μετάλλων. Προσθέτοντας καλλιτεχνική αξία σε υλικά σχεδόν άχρηστα, πρόθεσή του είναι η οικολογική ευαισθητοποίηση του θεατή, η αισθητική του ανάταση, η πίστη και η αγάπη στον άνθρωπο και τη φύση.


Info

Τι: Έκθεση γλυπτικής «Ξυλο-μυθίες»

Που: Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων, αίθουσα: «Γ.Ιακωβίδης»: Ακαδημίας 50

Πότε: 6- 16 Οκτωβρίου

Ώρες λειτουργίες: 9π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-9μ.μ. εκτός Κυριακής απογεύματος και Δευτέρας