Η 30ή Γιορτή Βιβλίου!

30.04.2007
Την Πέμπτη 3 Μαΐου, η 30ή Γιορτή Βιβλίου ανοίγει τις "πύλες" της και, ταυτόχρονα, την τέταρτη δεκαετία της ζωής της! Πολύχρωμη, ολοζώντανη και φωτεινή, γεμάτη θησαυρούς γνώσεων, σκέψεων και ιδεών, δρώμενα και εκπλήξεις, η Γιορτή που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.), από τις 3 έως τις 14 Μαΐου, υποδέχεται όλους τους φίλους της, όπως κάθε χρόνο, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Την Πέμπτη 3 Μαΐου, η 30ή Γιορτή Βιβλίου άνοιξε τις "πύλες" της και, ταυτόχρονα, την τέταρτη δεκαετία της ζωής της! Πολύχρωμη, ολοζώντανη και φωτεινή, γεμάτη θησαυρούς γνώσεων, σκέψεων και ιδεών, δρώμενα και εκπλήξεις, η Γιορτή που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.), από τις 3 έως τις 14 Μαΐου, υποδέχεται όλους τους φίλους της, όπως κάθε χρόνο, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στην τελετή των εγκαινίων της 30ής Γιορτής Βιβλίου ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών τίμησε με ιδιαίτερη μνεία δύο από τους πρωτεργάτες του θεσμού και διοργανωτές της 1ης Γιορτής του 1978, τους κ. Δημήτρη Παπαδήμα και Γιώργο Δαρδανό.

Στις δώδεκα μέρες της διάρκειας της Γιορτής χιλιάδες άτομα κάθε γενιάς και ηλικίας θα συναντηθούν στον χώρο της, θα ξεφυλλίσουν βιβλία κάθε είδους, που απλώνουν στα 254 περίπτερά της 300 εκδότες από την Αθήνα, ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, θα παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και παιδικές παραστάσεις.
Ανάμεσα στα άλλα, φέτος, το κοινό μπορεί να δει την έκθεση «Τριάντα χρόνια Γιορτή Βιβλίου», να πάρει μέρος στις συζητήσεις του μεγάλου αφιερώματος «Μέσα προβολής, προώθησης και διάδοσης του Βιβλίου», όπου θα παραστούν προσωπικότητες των Γραμμάτων και των ΜΜΕ, να κερδίσει βιβλία και ταξίδια με το ειδικό κουπόνι της Γιορτής, να συναντήσει πάνω από είκοσι συγγραφείς που θα βρίσκονται εκεί για να υπογράψουν τα βιβλία τους ή για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της, να απολαύσει τρία ξεχωριστά θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Υπάρχει, λοιπόν, καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε την άνοιξη, από μία βόλτα στον χώρο της Γιορτής, κάτω από τον λόφο της Ακρόπολης;


Οι ώρες λειτουργίας της 30ής Γιορτής Βιβλίου είναι:
Καθημερινά από τις 18:00 έως τις 22:30
Παρασκευή & Σάββατο από τις 18:00 έως τις 23:00
και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 14:00 & από τις 18:00 έως τις 22:30.