ΤΟ ΝΤΙΖΑΪΝ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ

16.05.2007
Με την έκθεση Mapping (Europe) επιχειρείται ένας γραφιστικός πανευρωπαϊκός διάλογος πάνω στην ιδιαίτερη αυτή τέχνη.

Ο χάρτης της Ευρώπης δεν είναι δα και τόσο σύνθετος. Απλά μαθήματα γεωγραφίας απαιτούνται. Για τη χαρτογράφηση του ντιζάιν, ίσως τα πράγματα να είναι λιγότερο περίπλοκα όσον αφορά την ταυτότητά του, τη γεωγραφία αλλά και το τι πιθανόν να σημαίνει ο όρος «ευρωπαϊκό» σήμερα. Τα παραπάνω είναι μερικά από τα θέματα που διαπραγματεύεται η εξαιρετικά πρωτότυπη έκθεση Mapping (Europe) που φιλοξενείται στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων. Η έκθεση διοργανώνεται από την Apeiron και το πρακτορείο Corbis με αφορμή τα European Design Awards που πραγματοποιήθηκαν από τις 9 έως τις 11 Μαϊου.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη δώδεκα πιο έγκυρων και σημαντικών περιοδικών επικοινωνίας και ντιζάιν στην Ευρώπη.

Τα έργα που συμμετέχουν στην Mapping (Europe) «μιλάνε» πολύ για τάσεις, εκμυστηρεύονται σκέψεις και απόψεις για την ελληνική γραφιστική που πλέον κινείται με άνεση σε ένα πανευρωπαϊκό πλαίσιο. Οι σημαντικότεροι και πλέον διακεκριμένοι graphic designers συναντιούνται με νεότερους, δυναμικά ανερχόμενους συναδέλφους τους και δημιουργούν μοναδικές αφίσες για το ντιζάιν και την Ευρώπη, τα σύνορα και τα όρια. Τα έργα με ποικίλους και ιδιαίτερους τρόπους, σχολιάζουν, καυτηριάζουν και προκαλούν προσκαλώντας το ευρύ κοινό στον διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο της οπτικής επικοινωνίας, της γραφιστικής και της τυπογραφίας. Ενδεικτικά, μερικοί από τους συμμετέχοντες είναι οι εξής: 3 in a box, Ashley & Holmes, Attp, Δημήτρης Γκάζης και Οξύ/Πάρις Κούτσικος.

ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΧΑΛΟΥΔΗ

Ιnfo
Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα Μερκούρη: Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, τηλ.: 210 3452150.