Οι Master στο Underworld

19.05.2007
Το Chicago είναι η πόλη από την οποία προέρχεται ένα από τα σημαντικότερα Death Metal συγκροτήματα, οι Master.
Band: Master (USA)
Support: Straighthate, Suicidal Angels
Date: Friday, 18th May
Time: 20:00
Ticket Price: 15 euros
Venue: Underworld Club (Θεμιστοκλέους & Γαμβέττα 5)
www.underworldclub.gr
Ticket Presale: No presale.
Tickets only at door


:: MASTER :: Το Chicago είναι η πόλη από την οποία προέρχεται ένα από τα σημαντικότερα Death Metal συγκροτήματα, οι Master. Δημιουργήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 80 από τον Paul Speckmann, ύστερα από πολλές ανακατατάξεις και σχηματισμούς άλλων συγκροτημάτων όπως οι War Cry και οι Death Strike. Οι Master υπέγραψαν με την Combat και μπήκαν στο studio για να ηχογραφήσουν το ντεμπούτο album που τελικά δεν κυκλοφόρησε ποτέ λόγω μιας μακροχρόνιας διαμάχης με τον manager των Master, τον διάσημο Kim Fowley.

Ωστόσο, τα 7 κομμάτια του δίσκου είχαν διαρρεύσει στους underground κύκλους του Death Metal και σύντομα οι Master έγιναν αρκετά γνωστοί. Το 1988 ηχογράφησαν ένα demo tape με 4 κομμάτια ("Nuke 'Em"), ώσπου η Nuclear Blast κυκλοφόρησε το 1990 το πρώτο 7" split single των Master με τους Abomination. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και ο πρώτος δίσκος της μπάντας, ο οποίος περιείχε και μία διασκευή στο "Children of the Grave" των Black Sabbath. Το δεύτερο album των Master ("On the Seventh Day God Created... Master") κυκλοφόρησε και αυτό από τη Nuclear Blast και σε αυτό συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κιθαρίστας Paul Masvidal (Cynic, Death) και ο John Tardy (Obituary). Mετά το τρίτο album τους ("Collection of Souls", 1993) στην Nuclear Blast η SPV κυκλοφορεί νέο υλικό από τους Master, το οποίο έφερε τον τίτλο "Faith is in Season".


Το 2001 κυκλοφόρησε το EP "Follow your savior", ενώ το εδώ και πολλά χρόνια ξεχασμένο πρώτο album των Master είδε επιτέλους το φως της δημοσιότητας το 2003 (περιείχε μάλιστα και επιπλέον κομμάτια). To 2004, όλοι οι οπαδοί του Death Metal ενθουσιάστηκαν με την κοινή περιοδεία των Master, Obituary και Visceral Bleeding. To 2007 βρίσκει τους Master ξανά στο δρόμο και το απόλυτο Αμερικάνικο Death Metal ξανά στο προσκήνιο.