Οκτώ γυναίκες στην ... Πειραιώς!

21.05.2007
Οκτώ από τους καλύτερους ηθοποιούς της νέας -ως επί το πλείστον- γενιάς, με αξιόλογη ήδη θητεία στο θέατρο πλάι στους σημαντικότερους σκηνοθέτες μας, αποφάσισαν να συναντηθούν, να ρισκάρουν και να εκτεθούν ανεβάζοντας ένα «παραμύθι» του Ρομπέρ Τομά: οκτώ γυναίκες εγκλωβισμένες σ’ ένα σπίτι στα χιόνια, την ημέρα των Χριστουγέννων, κατηγορούνται για το φόνο ενός άνδρα.
Τι: Robert Thomas, Οκτώ γυναίκες
Που: Πειραιώς 260, (Χώρος Η) / 2 - 6 Ιουνίου, 21:00
Εισιτήρια : 25, 15 (Μειωμένο)


Οκτώ από τους καλύτερους ηθοποιούς της νέας -ως επί το πλείστον- γενιάς, με αξιόλογη ήδη θητεία στο θέατρο πλάι στους σημαντικότερους σκηνοθέτες μας, αποφάσισαν να συναντηθούν, να ρισκάρουν και να εκτεθούν ανεβάζοντας ένα «παραμύθι» του Ρομπέρ Τομά: Οκτώ γυναίκες εγκλωβισμένες σ’ ένα σπίτι στα χιόνια, την ημέρα των Χριστουγέννων, κατηγορούνται για το φόνο ενός άνδρα.

Ο Αιμίλιος, ο Αργύρης, ο Γιάννης, ο Γιώργος, ο Κοσμάς, ο Νίκος, ο Χρήστος και ο άλλος Χρήστος δοκιμάζουν, σαν τους αρχαίους συναδέλφους τους, τη διπλή περιπέτεια της μεταμόρφωσης σε ένα φύλο και σε ένα δραματικό πρόσωπο, αναζητώντας την αθέατη πλευρά των χαρακτήρων και των σχέσεων.

Μετάφραση: Κοσμάς Φοντούκης
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος
Σκηνικά-κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Κινησιολογία: Αμάλια Μπέννετ
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Στιχουργός: Λένα Κιτσοπούλου
Μουσική: Φωτεινή Μπαξεβάνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Άρης Αρμαγανίδης
Βοηθός φωτιστή: Νίκος Βλασόπουλος
Ερμηνεύουν:
Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Λούλης, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Στέργιογλου, Κοσμάς Φοντούκης, Αιμίλιος Χειλάκης

Παίζουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Τσάκας, σαξόφωνα, φλάουτο, κιθάρα
Γιώργος Γεωργιάδης, μπάσο Αλέξανδρος Κτιστάκης, τύμπανα, κρουστά