Gagarin Open Air Festival τον Ιούλιο!

05.07.2007
Η μεγάλη επιστροφή των Iggy & the Stooges σηματοδοτεί την ένραξη του φεστιβάλ στο γήπεδο Baseball στις Εγκαταστάσεις Ολυμπιακών Ακινήτων!
5 - 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
-ΓΗΠΕΔΟ BASEBALL-


Αυτό το καλοκαίρι, το Gagarin μετακομίζει στη θάλασσα!

Ένα εξαήμερο φεστιβάλ... πάνω από είκοσι συναυλίες... ένας πανέμορφος χώρος... μοναδικά, μεγάλα κι αγαπημένα ονόματα: Iggy and the Stooges, Kaiser Chiefs, Calexico, Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες, The Last Drive, Διάφανα Κρίνα, Παύλος Παυλίδης & B-Movies, Mudhoney, Paradise Lost, Soulsavers feat. Mark Lanegan, Sophie Solomon, Beirut, Type O Negative, Joe Satriani, Rotting Christ, The Long Blondes, Good Shoes, Ντίνος Σαδίκης, Lost Bodies, και? μερικοί ακόμα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αυτό είναι το GAGARIN OPEN AIR FESTIVAL που θα δονήσει τις καρδιές και τα κορμιά μας από την Πέμπτη 5 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στο Γήπεδο του Baseball, στις Εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Ακινήτων, στο Ελληνικό, έναν πραγματικά ξεχωριστό χώρο σχεδόν δίπλα στο κύμα! Εκρηκτικοί ήχοι, μουσικές που απογειώνουν την ψυχή, λατρεμένα τραγούδια, μυρωδιές από θάλασσα, νύχτες με φεγγάρι! Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να νιώσεις το καλοκαίρι στην Αθήνα; Ένα φεστιβάλ για όλους, κοινός τόπος συνάντησης όλων, γιατί η μουσική είναι μία!



Τα groups και οι καλλιτέχνες του φεστιβάλ

Πέμπτη 5 Ιουλίου
Iggy & The Stooges + Mudhoney + Soul Savers feat. Mark Lanegan

Η μεγάλη επιστροφή των Iggy & the Stooges, ένα χρόνο μετά την εκπληκτική τους εμφάνιση στο Θέατρο Βράχων, όπου ξεσήκωσαν 6.500 θεατές με το αρχετυπικό garage / punk rock’n’roll τους, αναμένεται εντυπωσιακή. Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν το ολοκαίνουργιο album τους, The Weirdness, το οποίο θα παρουσιάσουν μαζί φυσικά με τα αθάνατα κομμάτια του παρελθόντος τους (I Wanna Be Your Dog, Loose, 1969, Down On The Street, No Fun, μεταξύ άλλων).
Μαζί τους οι Mudhoney, πατέρες του grunge ήχου και ένα από τα κορυφαία rock’n’roll σύνολα της Αμερικής, και ο μέγιστος Mark Lanegan (Screaming Trees, Queens Of The Stone Age, Twilight Singers) παρέα με τους Soulsavers, ένα θαυμάσιο νέο σχήμα με επιρροές από το trip hop μέχρι το rock.

Παρασκευή 6 Ιουλίου
Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες + The Last Drive + Διάφανα Κρίνα + Παύλος Παυλίδης & οι Β-Movies + Ντίνος Σαδίκης + Lost Bodies


Μια μεγάλη βραδιά, αφιερωμένη στην rock’n’roll σκηνή της Ελλάδας. Ο τίτλος αυτής.... Greek Lovers Only! All Night Stand! Το δε line up πιστεύουμε πως είναι μοναδικό, αφού αποτελείται από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας σκηνής, τα οποία θα εμφανιστούν για πρώτη φορά μαζί σε μια συναυλία που θα προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στο μουσικόφιλο κοινό!
Κάθε ζωντανή εμφάνιση του Γιάννη Αγγελάκα και της πολυπληθούς παρέας των Επισκεπτών, μοιάζει περισσότερο με γιορτή παρά με συναυλία, με την στενή έννοια του όρου, αφού ο χώρος πλημμυρίζει από χρώματα και συναισθήματα, ενώ το κοινό συνοδεύει τους μουσικούς τραγουδώντας, χορεύοντας, χειροκροτώντας, ακόμα και φωνάζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις, υπό τους ήχους των υπέροχων συνθέσεων του Από ’δω Και Πάνω, αλλά και λίγων αγαπημένων τραγουδιών από το παρελθόν... όπως το Σιγά Μη Κλάψω, το Αιρετικό, το Παροιμίες Από Τον Κρόνο, το Ακούω Την Αγάπη και πολλά άλλα.
Οι θρυλικοί Last Drive, ξανά μαζί μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας, και περίπου δύο μήνες μετά τις τρεις εκπληκτικές sold out εμφανίσεις τους στο Gagarin 205, ξαναδίνουν ζωντανά τους rock’n’roll ύμνους τους, με δολοφονικά riffs στις κιθάρες, εθιστικά refrains, ατέλειωτη ένταση κι ενέργεια: Poison, Valley Of Death, I Love Cindy, Gone Gone Gone,The Devil May Care, Heatwave, Have Mercy, Black Limo, Overloaded, Bad Roads,Killhead Therapy, κομμάτια νικητές στη μάχη με το χρόνο, όπως άλλωστε και οι απίστευτες διασκευές τους, μεταξύ άλλων, στο It’s All Over Now Baby Blue (του Bob Dylan), το περίφημο Blue Moon και τη Misirlou του Ρουμπάνη (πολλά χρόνια πριν την επιτυχία του Pulp Fiction).
Τα Διάφανα Κρίνα είναι ένα συγκρότημα αυτοδημιούργητο, με δεκαπέντε χρόνια πορείας πίσω του. Αγαπημένοι όσο ελάχιστοι από το rock κοινό της πατρίδας μας, έχουν κατορθώσει πολλά κατά τη διάρκεια αυτού του, μέχρι στιγμής, υπέροχου μουσικού ταξιδιού, το οποίο χαρακτηρίζεται πριν απ’ όλα τα άλλα από σπάνια εντιμότητα. Λυρικοί αλλά και δυναμικοί, δημιουργούν με όπλο τις υπέροχες μελωδίες τους και ορισμένους από τους καλύτερους στίχους που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια μια προσωπική ατμόσφαιρα στις ζωντανές εμφανίσεις τους, με το κοινό να συμμετέχει τραγουδώντας μαζί τους απ’ το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.
Ο Παύλος Παυλίδης είναι ένας καλλιτέχνης που, επίσης, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει διαγράψει μία ξεχωριστή πορεία στην εγχώρια rock’n’roll σκηνή, αρχικά με τα Μωρά Στη Φωτιά και στη συνέχεια με τα Ξύλινα Σπαθιά, τα τραγούδια των οποίων ακούγονται πολύ μέχρι και σήμερα. Εδώ και λίγα χρόνια, ο Παυλίδης έχει επιστρέψει δυναμικά, ακολουθώντας μια solo καριέρα μαζί με το νέο του συγκρότημα the B Movies η οποία, μέχρι στιγμής, περιλαμβάνει δύο εξαιρετικά albums, τα Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα και Άλλη Μια Μέρα.
Ο Ντίνος Σαδίκης κατέχει δικαιωματικά μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα της ελληνικής rock σκηνής. Το πρώτο και μοναδικό album των Εν Πλώ, του συγκροτήματος του οποίου ήταν η φωνή και η ψυχή, είναι από μόνο του αρκετό για κάτι τέτοιο. Δυσεύρετο πλέον, θεωρείται και είναι ένα από τα καλύτερα albums της ντόπιας δισκογραφίας των τελευταίων είκοσι χρόνων.
Εδώ και αρκετό καιρό, ο Σαδίκης ακολουθεί solo καριέρα, έχοντας κυκλοφορήσει δύο albums. Παράλληλα, αποτελεί και βασικό συντελεστή της μεγάλης παρέας των Επισκεπτών.
Για τους Lost Bodies τα πολλά λόγια είναι περιττά. Ιδιόρρυθμοι, πειραματιστές, μα πάνω απ’ όλα με αστείρευτο χιούμορ, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εγχώριας εναλλακτικής μουσικής πραγματικότητας, με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, εδώ και είκοσι χρόνια. Ο ήχος τους παντρεύει στοιχεία από διάφορα μουσικά στυλ από industrial μέχρι trip hop, funk και blues με αποτέλεσμα ένα σουρεαλιστικό κράμα που, σκηνικά τουλάχιστον, είναι άκρως διασκεδαστικό!

Κυριακή 8 Ιουλίου
Paradise Lost + Type O Negative + Rotting Christ + special guests


Η 8η Ιουλίου, είναι αφιερωμένη στους φίλους του σκληρού ήχου, αλλά και όχι μόνο. Αυτό το αναφέρουμε διότι τα μεγάλα ονόματα που θα εμφανιστούν διαθέτουν ισχυρό έρεισμα ανάμεσα στους φίλους και άλλων μουσικών ρευμάτων.
Πρόκειται για τους Paradise Lost, group ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό, του οποίου το ολοκαίνουργιο album In Requiem με σκληρότερο ήχο από το πρόσφατο παρελθόν έχει αποσπάσει τρομερές κριτικές από το σύνολο του μουσικού Τύπου (κερδίζοντας, μάλιστα, και ένα δεκάρι από τον Κώστα Χρονόπουλο στο Metal Hammer).
Μαζί τους, οι Type O Negative, ένα συγκρότημα που επισκέπτεται τη χώρα μας για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια πορείας, έχοντας και αυτοί ένα νέο album στις αποσκευές τους (Dead Again), το οποίο τους διατηρεί σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στο χώρο του Doom / Goth metal.
Το line up ολοκληρώνεται με την παρουσία των θρυλικών Rotting Christ, της χωρίς καμιά αμφιβολία κορυφαίας metal μπάντας της χώρας μας, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα στενά πλαίσια της εγχώριας αγοράς, εδώ και πολλά χρόνια, πραγματοποιώντας αξιόλογες πωλήσεις και επιτυχημένες περιοδείες σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Δευτέρα 9 Ιουλίου
Kaiser Chiefs + The Long Blondes + Good Shoes + special guests


Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 9 Ιουλίου, επιστρέφει στην Αθήνα το group που, κατά γενική ομολογία όσων παραβρέθηκαν, έδωσε τις καλύτερες συναυλίες του περασμένου χειμώνα.
Οι Kaiser Chiefs, έχοντας σαρώσει τα charts της Βρετανίας και του υπόλοιπου κόσμου, έρχονται για να πιστοποιήσουν και πάλι πως τη δεδομένη στιγμή είναι το κορυφαίο pop συγκρότημα της υφηλίου. Το εξαιρετικό δεύτερο album τους, Yours Truly, Angry Mob, και το νο 1 hit single Ruby, αποτελούν τα ισχυρότερα επιχειρήματά τους, τουλάχιστον μέχρι να ανέβουν στη σκηνή. Διότι τότε, παρακολουθώντας το εκπληκτικό από κάθε άποψη (ενεργητικότητα, ερμηνεία, ήχο κ.λπ.) live τους, ακόμα και ο πιο δύσπιστος διαπιστώνει πως οι ζωντανές τους εμφανίσεις πρέπει να έχουν παίξει το σημαντικότερο ρόλο στη γιγάντωσή τους.
Στην παρέα και οι Long Blondes, μια νέα μπάντα που τα τελευταία δύο χρόνια μονοπώλησε το ενδιαφέρον του Βρετανικού μουσικού Τύπου και φρόντισε να... επιβεβαιώσει το hype κυκλοφορώντας ένα εξαιρετικό ντεμπούτο album, το Someone To Drive You Home, γεμάτο δυναμικά τραγούδια (σχεδόν όλα τους θα μπορούσαν να θεωρηθούν υποψήφια singles), διαποτισμένα από μια 80’s αισθητική που συχνά θυμίζει τους Blondie και τους Siouxsie and the Banshees.
Το line-up συμπληρώνουν, με τον πλέον ιδανικό τρόπο, οι Good Shoes, οι οποίοι αποτελούν το επόμενο μεγάλο κόλλημα του μουσικού Τύπου και δικαίως, αφού πρόκειται για ένα νεανικό group που, βαδίζοντας στα χνάρια των Jam και των Hefner αλλά και πιο σύγχρονων ονομάτων όπως οι Franz Ferdinand, οι Futureheads και οι Maximo Park, παρουσίασε ένα εκπληκτικό ντεμπούτο album, με τίτλο Think Before You Speak.
Τα υπέροχα τραγούδια τους χαρακτηρίζονται από όλη εκείνη τη φρεσκάδα, τη ζωντάνια και την ευρηματικότητα που θα μπορούσε να περιμένει κανείς από μία παρέα πιτσιρικάδων με παρόμοιες μουσικές αναφορές. Έχουμε λοιπόν, ένα συγκρότημα που μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο album του και δύο που παρουσίασαν το ντεμπούτο τους, μέσα στους αμέσως προηγούμενους μήνες. Ένα απόλυτα σύγχρονο, σημερινό και νεανικό line up που φέρνει όλη την... δροσιά, το κέφι και την ορμή της νέας βρετανικής σκηνής στην Αθήνα.

Τρίτη 10 Ιουλίου
Calexico + Sophie Solomon + Beirut + A Hawk and a Hawksaw


Το Gagarin Open Air θα συνεχιστεί την Τρίτη 10 Ιουλίου, με την εμφάνιση των ιδιαίτερα αγαπημένων στην Ελλάδα Calexico. Πρόκειται για μια μπάντα τόσο γνωστή στη χώρα μας, ώστε δεν χρειάζεται, πλέον, ιδιαίτερες συστάσεις. Η folk-rock μουσική τους, η οποία συχνά φέρνει στο νου τον Ennio Morricone και τους mariachi, μεταφέροντάς μας νοερά στα τοπία της Αμερικανικής ερήμου, έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο, εδώ και χρόνια.
Παρέα τους, η Sophie Solomon, η πανύψηλη Βρετανίδα βιολίστρια που με το θαυμάσιο ντεμπούτο της, Poison Sweet Madeira, κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς, συνδυάζοντας πολυποίκιλες επιρροές (από τη Ρώσικη μουσική και την Εβραϊκή Klezmer, μέχρι τους ήχους των Βαλκανίων και τους ρυθμούς της Αφρικής) και μαγεύοντας με το εκρηκτικό live παίξιμό της.
Στην παρέα συμμετέχει και το σχήμα των Beirut, δηλαδή ο 21χρονος Zach Condon ο οποίος, μαζί με τη μπάντα του, θα παρουσιάσει τα υπέροχα τραγούδια του ντεμπούτου τους, Gulag Orkestar, εκδηλώνοντας παρότι Αμερικάνος την αγάπη του στους Βαλκανικούς ήχους και, γενικά, τη μουσική της Ανατολικής Ευρώπης.
Το σπάνιο ταλέντο του νεαρού Zach τράβηξε το ενδιαφέρον της, περίφημης για την εκλεκτικότητά της, 4AD Records στο δυναμικό της οποίας ανήκει, πλέον, το συγκρότημά του. Ταπεινή μας πρόβλεψη: Οι Beirut είναι το όνομα που θα κλέψει την παράσταση αυτό το καλοκαίρι
Το line-up αυτής της βραδιάς την οποία πολλοί έχουν ήδη αποκαλέσει ως κορυφαία του καλοκαιριού συμπληρώνει, με τον ιδανικότερο τρόπο, το ντουέτο από την Αλμπουκέρκη του New Mexico, A Hawk and a Hawksaw (για την περίσταση, τρίο, με την προσθήκη ενός Ούγγρου μουσικού), με παρόμοιες μουσικές αναφορές με εκείνες των Beirut.
Ψυχή του σχήματος είναι ο περκασιονίστας Jeremy Barnes, πρώην μέλος των Neutral Milk Hotel.

Τετάρτη 11 Ιουλίου
Joe Satriani + special guests


Το Gagarin Open Air Festival θα κλείσει με την εμφάνιση του Joe Satriani, ενός αληθινού βιρτουόζου της κιθάρας, ο οποίος επιστρέφει στη χώρα μας ? πέντε χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη για μια μοναδική συναυλία.
Με επιρροές από τον Jimi Hendrix, τον Jimi Page και τον Jeff Beck, ο Satriani άνοιξε νέους δρόμους για την instrumental μουσική με το περίφημο ντεμπούτο album του, Not Of This Earth, το 1986.
Οι εκπληκτικές ικανότητές του στην κιθάρα είχαν ως αποτέλεσμα τη συνεργασία του με πολλά μεγάλα ονόματα, όπως ο Mick Jagger, o Steve Vai, o John Petrucci, o Yngwie Malmsteen και ο Robert Fripp.
Παράλληλα, είναι και ο εμπνευστής των G3 Jam Concerts, του γνωστότερου ετήσιου event για δεξιοτέχνες της κιθάρας.


Τα εισιτήρια

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα προσιτές για όλους, κοντά στο επίπεδο εκείνων που αφορούν σε συναυλίες οι οποίες γίνονται σε κλειστούς και μικρότερους χώρους. Σύμφωνα με τη νέα πρακτική που καθιέρωσε η ASTRA φέτος, ειδικά τα πρώτα εισιτήρια της προπώλησης κάθε ξεχωριστής μέρας του φεστιβάλ θα διατίθενται σε πολύ χαμηλή τιμή.

Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 23/5 το από το Ticket Point (Ακαδημίας & Γενναδίου 3, πίσω από το ναό της Ζωοδόχου Πηγής, τηλ. 210 3840020), τα ταμεία των Village Cinemas, το www.i-ticket.gr (τηλ. 801 11 60000) και το www.villagecinemas.gr (τηλ. 210 8108080 & 801 100 9191).

Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια θα διατίθενται στις ακόλουθες τιμές:

Πέμπτη 5 Ιουλίου

Iggy & The Stooges + Mudhoney + Soul Savers feat. Mark Lanegan

Προπώληση: 40 ευρώ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων), 45 ευρώ

Ταμείο: 50 ευρώ

Παρασκευή 6 Ιουλίου

Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες + The Last Drive + Διάφανα Κρίνα + Παύλος Παυλίδης & Β Movies + Ντίνος Σαδίκης + Lost Bodies

Προπώληση: 25 ευρώ

Ταμείο: 30 ευρώ

Κυριακή 8 Ιουλίου

Paradise Lost + Type O Negative + Rotting Christ + special guests

Προπώληση: 35 ευρώ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων), 40 ευρώ

Ταμείο: 45 ευρώ

Δευτέρα 9 Ιουλίου

Kaiser Chiefs + The Long Blondes + Good Shoes + special guests

Προπώληση: 40 ευρώ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων), 45 ευρώ

Ταμείο: 50 ευρώ

Τρίτη 10 Ιουλίου

Calexico + Sophie Solomon + Beirut + A Hawk and a Hawksaw

Προπώληση: 35 ευρώ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων), 40 ευρώ

Ταμείο: 45 ευρώ

Τετάρτη 11 Ιουλίου

Joe Satriani + guests

Προπώληση: 30 ευρώ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων), 35 ευρώ

Ταμείο: 40 ευρώ


Ο χώρος

Ο χώρος του Γηπέδου Baseball είναι εξαιρετικός και προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες σε όσες και όσους παρακολουθήσουν τα events του Gagarin Open Air Festival.

Το Γήπεδο διαθέτει περίπου 4.000 θέσεις για καθήμενους (οι περισσότερες από τις οποίες καλύπτονται από σκεπή), πολύ μεγάλη αρένα για ορθίους (στο μεγαλύτερό της μέρος καλυμμένη από πράσινο), καθώς και πολλά μπαρ και τουαλέτες (έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία του κοινού).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος στις Εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Ακινήτων, στο Ελληνικό, χρησιμοποιείται πρώτη φορά για συναυλίες.

Πρόσβαση και parking

Η πρόσβαση στο χώρο είναι πολύ εύκολη, είτε με αυτοκίνητο είτε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (τραμ, λεωφορεία). Τρεις λεωφόροι, η Λ. Βουλιαγμένης, η Λ. Ποσειδώνος και η Λ. Αλίμου ?οδηγούν? άνετα και γρήγορα ως εκεί, ενώ, για όσους επιλέξουν το τραμ, η παραλιακή βόλτα θα είναι απολαυστική. Όσοι πάλι προτιμήσουν να έρθουν με το αυτοκίνητό τους θα χαρούν να αντικρύσουν έναν πραγματικά τεράστιο χώρο για παρκάρισμα, κατάλληλο για περίπου 2.000 αυτοκίνητα!

Σημείωση: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επισημαίνουμε πως πρόκειται για το Γήπεδο Baseball στις Εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Ακινήτων, στο Ελληνικό, και όχι για εκείνο που συνορεύει με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Κατά συνέπεια, το parking γίνεται ακριβώς έξω από το χώρο του Festival.