Η "Βαβυλωνία των γεύσεων" και πάλι κοντά μας!

06.06.2007
Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και η Wine Plus μας προκαλούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στη ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, το πρωτοποριακό γαστρονομικό show που με ανυπομονησία περιμένουμε κάθε χρόνο.
Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και η Wine Plus μας προκαλούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στη ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, το πρωτοποριακό γαστρονομικό show που με ανυπομονησία περιμένουμε κάθε χρόνο. Σταθερό ραντεβού εδώ και τέσσερα χρόνια, η «Βαβυλωνία των γεύσεων» αποτελεί ένα πραγματικό ρεσιτάλ γαστρονομίας, που φέτος θα περιέχει πολλές εκπλήξεις.

Στο πρώτο κομμάτι της εκδήλωσης, την Παράσταση Γαστρονομίας, ο αγαπητός Ηλίας Μαμαλάκης, γνωστός για το χιούμορ και τη γαστρονομική του παιδεία, θα διευθύνει τη βραδιά και ο δημοσιογράφος Κωστής Ζαφειράκης θα σιγοντάρει ως συμπαρουσιαστής. Φέτος, για πρώτη φορά, τρεις κορυφαίοι σεφ από γνωστά πεντάστερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, ο Michel Jost (Hyatt Regency), ο Θεόδωρος Καρίνος (Les Lazaristes) και ο Γιώργος Τεχλεμεντζής (Eagles Palace) θα επιδοθούν σε γευστικές «μονομαχίες», μαγειρεύοντας «ζωντανά» επί σκηνής από ένα πιάτο, χρησιμοποιώντας όμως τα ίδια υποχρεωτικά υλικά: φέτα, χοιρινό φιλέτο, αμπελόφυλλα, παρθένο ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι. Ο πλουραλισμός των ιδεών και των τεχνικών υπόσχεται ότι θα μας καταπλήξει. Η παράσταση θα ολοκληρωθεί με τον γνωστό ζαχαροπλάστη της πόλης Παύλο Τερκενλή.

Και ήρθε η στιγμή να δοκιμάσουμε τα πιάτα που θα μαγειρευτούν επί σκηνής, με ταιριαστά, εκλεκτά ελληνικά κρασιά: Καλλίστη Μπουτάρη, Κτήμα Εύχαρις λευκό, Thema Παυλίδη λευκό, Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς, Chardonnay Αρβανιτίδη, Veriki λευκό από το Κτήμα Χατζημιχάλη, 4 λίμνες της Κυρ Γιάννη, Ξερολιθιά της Mediterra Οινοποιητικής, Κτήμα Σπυρόπουλου λευκό, Ροδίτης Συμεωνίδη, Αμύνταιο της ΕΑΣ Αμυνταίου, Ροζέ από το Κτήμα Παλυβού, Ορεινός Ήλιος ερυθρός από τη Σεμέλη, Δικταίος της ΑΟΣ Νεμέας και Χρώματα ερυθρό της ΙΝΟ.

Η Βαβυλωνία των Γεύσεων μας υπόσχεται ένα καλοκαιρινό βράδυ γεμάτο γαστριμαργικές απολαύσεις. Και βεβαίως φεύγοντας, θα πάρουμε μαζί μας και τις συνταγές!


Τιμή εισιτηρίου: 15€ (περιλαμβάνει παρακολούθηση της παράστασης και δοκιμή εδεσμάτων και κρασιών)
Πληροφορίες: Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, τηλ. 2310 589200 WINE PLUS, τηλ. 2310 888311