100 χρόνια από τη γέννηση του Κάρολου Κουν

07.06.2007
Τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Κάρολου Κουν θα γιορτάσει τη χειμερινή σεζόν το «Θέατρο Τέχνης». Το ιστορικό θέατρο μπαίνει στη μετα-Λαζάνη εποχή του, επιλέγοντας κλασικό αλλά και σύγχρονο ρεπερτόριο, παραστάσεις για παιδιά και ελληνικά έργα.

Τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Κάρολου Κουν, του σπουδαίου θεατρανθρώπου και ιδρυτή του, θα γιορτάσει τη χειμερινή σεζόν το «Θέατρο Τέχνης».

Η σκηνή του «Υπογείου» θα ξεκινήσει το πρόγραμμά της με την παράσταση «Νordost» του Τόρστεν Μπουχστάινερ σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου, με τους Μάνια Παπαδημητρίου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου και Σοφία Σεϊρλή στους βασικούς ρόλους. Το έργο πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της κατάληψης του Θεάτρου Ντούμπροβκα στη Μόσχα από Τσετσένους αυτονομιστές στις 23 Οκτωβρίου 2002 στη διάρκεια παράστασης του ρωσικού μιούζικαλ «Νordost» και την ομηρία 850 θεατών. Τα Δευτερότριτα στο «Υπόγειο» θα γεμίσουν με το αριστούργημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου» σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, με τον Ηλία Λογοθέτη στον ρόλο του Βιζυηνού.

Η σκηνή της Φρυνίχου θα ανοίξει την αυλαία της στις αρχές Οκτωβρίου με το έργο «Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος όφις» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Πρόκειται για μια ανανεωμένη ματιά πάνω στο κλασικό έργο του θεάτρου σκιών, όπου ο μύθος ξεφεύγει από τη συνήθη ηθογραφία και ανάγεται στην αιώνια πάλη του καλού με το κακό που αρχίζει μυθολογικά με την πάλη του Απόλλωνα με τον Δράκο. Η παράσταση είναι μια παραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου και Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια... "στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα"! Το αριστούργημα της κλασικής δραματουργίας «Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχοφ παρουσιάζεται σε σύγχρονη ανάγνωση με τις Γωγώ Μπρέμπου, Ναταλία Δραγούμη και Φαίη Ξυλά - σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Τις «Τρεις αδελφές» είχε ανεβάσει ο Γιώργος Λαζάνης το 1999 με τις Σμαράγδα Σμυρναίου, Κάτια Γέρου και Άννα Κουτσαφτίκη.

Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Τέχνης θα παρουσιάσει στη Φρυνίχου το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Βασίλισσα του χιονιού», σε σκηνοθεσία-διασκευή Θόδωρου Γράμψα, μουσική Θοδωρή Οικονόμου, σκηνικά-κοστούμια Κατερίνας Σωτηρίου και χορογραφία Βάλιας Παπαχρήστου.

Πληροφορίες για το Θέατρο Τέχνης στο www.theatro-technis.gr.