Μ΄ένα καράβι φορτηγό!

20.07.2007
Η μουσικο-θεατρική παράσταση που έστησε με φροντίδα η Μάνια Παπαδημητρίου είναι βασισμένη σε επιστολές Ελλήνων ναυτικών ενώ αφιερώνεται με τρυφερότητα στους ίδιους και τις οικογένειές.
Πότε: Πέμπτη 19 Ιουλίου
Που: Θέατρο Βράχων «ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ»
Τι: Μ’ ένα καράβι φορτηγό

Η δύναμη μιας επιστολής που ενώνει δυο ανθρώπους που βρίσκονται μακριά είναι τεράστια. Όταν ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους παρεμβάλλεται μια θάλασσα η δύναμή της μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Η μουσικο-θεατρική παράσταση που έστησε με φροντίδα η Μάνια Παπαδημητρίου είναι βασισμένη σε επιστολές Ελλήνων ναυτικών ενώ αφιερώνεται με τρυφερότητα στους ίδιους και τις οικογένειές.

Μια ιστορία, βγαλμένη μέσα από γράμματα και βιβλία, κάνει ένα ταξίδι αλλιώτικο, ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο από το 1940 έως σήμερα και αντλεί τη δύναμή της από την αλήθεια των ανθρώπων αυτών που μέσα από μια επιστολή ερωτευόντουσαν, αγαπούσαν, μάθαιναν τη γέννηση του παιδιού τους, τα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας που είχαν αφήσει πίσω και μιλούσαν για τα δυσάρεστα και τα ευχάριστα της δικής τους πραγματικότητας.

Η παράσταση έρχεται να ανασύρει μνήμες από τα βάθη της ψυχής, από καιρούς παλιούς και νέους, με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, με χιούμορ, με τραγούδια, με συγκίνηση, με σεβασμό στους ανθρώπους και στις ιστορίες τους.
Πέντε ηθοποιοί και ένας πιανίστας, μια σκηνή που μοιάζει με αμπάρι καραβιού, απ' την πληθώρα των θεατρικών αντικειμένων από παραστάσεις 34 ετών, μουσική που ταξιδεύει από τα ρεμπέτικα μέχρι την τζαζ, προβολές βίντεο και αυτοσχεδιασμοί είναι τα συστατικά της παράστασης.

Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Σκηνικά-κοστούμια: Ερωφίλη Πολιτοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Οπτικό υλικό: Βαγγέλης Ευθυμίου, Κωνσταντίνος Ρούσσος
Παίζουν: Τάσος Αντωνίου, Φρόσω Ζαγοραίου, Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Σαμψών Φύτρος.
Στο πιάνο ο Αναστάσης Σαρακατσάνος.