Oι 'Πολλαπλές Πραγματικότητες' της Νινέτας Λογοθέτη

19.06.2007
Εγκαινιάζεται στις 20 Ιουνίου η τρίτη ατομική έκθεση της φωτογράφου Νινέτας Λογοθέτη στο Κέντρο Τεχνών Πάρκου Ελευθερίας.
Εγκαινιάζεται στις 20 Ιουνίου η τρίτη ατομική έκθεση της φωτογράφου Νινέτας Λογοθέτη στο Κέντρο Τεχνών Πάρκου Ελευθερίας.

Η έκθεση με τον τίτλο 'Πολλαπλές Πραγματικότητες' περιλαμβάνει πενηνταπέντε περίπου φωτογραφιών κάτω από τον γενικό τίτλο «Πολλαπλές πραγματικότητες» και διαρκεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Οι φωτογραφίες της έχουν έντονα το αφαιρετικό στοιχείο και είναι απόλυτα σύγχρονες αν και με μια «κλασική» ίσως ματιά, και καταγράφουν το φάσμα των πραγματικοτήτων που περιλαμβάνουν την πολλαπλότητα της καθημερινότητας.

Φωτογραφίζει καταστάσεις που πολλές φορές θα μπορούσαν να έχουν περάσει απαρατήρητες, και αντλούνται από ποικίλες περιοχές του ορατού περιβάλλοντος. Δείχνει με τις φωτογραφίες της οτιδήποτε γύρω μας μπορεί να γίνει έναυσμα για καλλιτεχνική δημιουργία ¨Όπως υποστηρίζει η ίδια «ο φωτογράφος οφείλει να αναδεικνύει ασήμαντες λεπτομέρειες και να αναδεικνύει την αυθύπαρκτη μαγεία του κόσμου και της ζωής».

Οι φωτογραφίες της χαρακτηρίζονται από την ποιότητα του πηγαίου ενθουσιασμού. Από τη μία αναφέρονται στη σύγχρονη θεματολογία, απαλλαγμένες από το πάθος για «σπουδαία γεγονότα», αλλά με ειλικρινές ενδιαφέρον για την απλή καθημερινότητα. Από την άλλη σέβεται την κλασσική οπτική και την ισορροπία της σύνθεσης.

Η Νινέτα Λογοθέτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Με τη φωτογραφία ασχολείται έντονα από το 1985. Μαθήτευσε στο <<Φωτογραφικό Κύκλο>>, στην Σχολή Καλών Τεχνών της Πάρου, και στο εργαστήριο του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Πάρκο Ελευθερίας, Λεωφόρος Βασ. Σοφίας
Tηλ.: 210 7224028
(Ώρες 9:00-13:00 και 17:00-21:00
εκτός Δευτέρας και απογ. Κυριακής)