Sani Festival!

21.06.2007
Toν Ιούλιο και τον Αύγουστο απογειωθείτε στο ρυθμό των 15 χρόνων έμπνευσης του Sani Festival. Στον Λόφο της Σάνης, στο Cine Orfeas, στην Art Forum Sani Gallery, στην Αλέα του Sani Asterias Suites, διεθνείς ήχοι συνδιαλέγονται με το ελληνικό πάθος, συναρπαστικές δημιουργίες εικαστικών συναντούν την τέχνη της κίνησης, άνδρες και γυναίκες δονούν τη φύση με τη φωνή τους, σκορπώντας συγκινήσεις.
Toν Ιούλιο και τον Αύγουστο απογειωθείτε στο ρυθμό των 15 χρόνων έμπνευσης του Sani Festival. Στον Λόφο της Σάνης, στο Cine Orfeas, στην Art Forum Sani Gallery, στην Αλέα του Sani Asterias Suites, διεθνείς ήχοι συνδιαλέγονται με το ελληνικό πάθος, συναρπαστικές δημιουργίες εικαστικών συναντούν την τέχνη της κίνησης, άνδρες και γυναίκες δονούν τη φύση με τη φωνή τους, σκορπώντας συγκινήσεις.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ SANI FESTIVAL 2007

JAZZ ON THE HILL / 13-15 Ιουλίου
Φέτος τρεις σημαντικοί εκπρόσωποι της σύγχρονης jazz συναντούνται στο Λόφο της Σάνης για ακούσματα που κοιτούν στο μέλλον και σέβονται το παρελθόν. Ο ευφυής σαξοφωνίστας Kenny Garrett με το κουαρτέτο του, ο συναισθηματικός όσο και εγκεφαλικός πιανίστας Abdullah Ibrahim με το σχήμα του, σε ένα Cine Concert με προβολή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της αυτοβιογραφικής ταινίας Abdullah Ibrahim: A Struggle for Love και στη συνέχεια με συναυλία του καλλιτέχνη, καθώς και η αγαπημένη των κριτικών συνθέτρια και πιανίστρια Geri Allen θα φορτίσουν τις καλοκαιρινές νύχτες με συναίσθημα.

Kenny Garrett Quartet / 13 Ιουλίου
Abdullah Ibrahim Trio [Ciné Concert] / 14 Ιουλίου
Geri Allen Trio / 15 Ιουλίου

SOUNDS OF THE WORLD / 27-29 Iουλίου
Στη δεύτερη χρονιά της ζωής του, το ethnic Sounds of the World είναι αφιερωμένο στις αφρικανικές ρίζες της μουσικής, αυτές που τόσο συγκίνησαν την Dee Dee Bridgewater, που γαλούχησαν τον Mory Kanté και αφύπνισαν την πνευματικότητα της ερμηνείας της Susana Baca.

Dee Dee Bridgewater: Red Earth - A Malian Journey / 27 Ιουλίου
Mory Kanté / 28 Ιουλίου
Susana Baca / 29 Ιουλίου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Goran Bregovic & The Wedding and Funeral Band / 21 Ιουλίου
O πολυαγαπημένος συνθέτης του Ελληνικού κοινού θα παρουσιάσει τον καινούριο του δίσκο στο Sani Festival στις 21 Ιουλίου. Πλέκοντας τις νέες του μελωδίες σε ένα αόρατο μουσικό στεφάνι με τα χιλιοτραγουδισμένα του κομμάτια από το παρελθόν, ο Βregovic υπόσχεται να μας χαρίσει μια από τις πιο συναρπαστικές βραδιές του καλοκαιριού.

XΟΡΟΣ
The Aspen Santa Fe Ballet / 4 Αυγούστου
To Sani Festival φιλοξενεί εφέτος μια πραγματικά πρωτοποριακή ομάδα χορού κατ’ αποκλειστικότητα. Οι Aspen Santa Fe Ballet αριθμούν δώδεκα μέλη επιλεγμένα από τις δυο επίσημες σχολές της, που με την έκφρασή τους έχουν εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς στα μεγαλύτερα χορευτικά φεστιβάλ του κόσμου. Πειραματίζονται διαρκώς με την κίνηση, εξελίσσουν τα εκφραστικά τους μέσα και δημιουργούν μαγικές βραδιές, ερμηνεύοντας με τη γλώσσα του σώματος αξίες και συναισθήματα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
"Φύσα ψυχή μου
" με τους Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Μισιρλί Αχμέτ και Ελένη Τσαλιγοπούλου / 11 Αυγούστου
Tι συμβαίνει όταν συναντιέται ένας μάγος των πνευστών, ένας γκουρού των κρουστών και μια αιθέρια τραγουδίστρια; Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Μισιρλί Αχμέτ και η Ελένη Τσαλιγοπούλου συμπράττουν σε έναν δίωρο μουσικό διάλογο -αποκλειστικής παραγωγής του φεστιβάλ- με κοινό τόπο τη γλώσσα της ψυχής, όπου οι μουσικές μας μνήμες επανέρχονται.

Δήμητρα Γαλάνη / 18 Αυγούστου
H «Ντάμα Κούπα» του ελληνικού τραγουδιού, η ιδιότυπη ερμηνεύτρια που διακρίνεται από το έντονα λυρικό πάθος, την ειλικρίνεια και την ευαισθησία της έρχεται στο Λόφο της Σάνης. Η Δήμητρα Γαλάνη γιορτάζει με το Sani Festival τα 15 χρόνια του θεσμού και τα 35 χρόνια παρουσίας της ίδιας στο ελληνικό τραγούδι. Μαζί της ο Γιώργος Καραδήμος, ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς τραγουδοποιών.

Εικαστικό πρόγραμμα
Όπως κάθε χρόνο, το Sani Festival εμπλουτίζει το πρόγραμμα του με εικαστικές αναφορές, φιλοξενώντας σημαντικούς δημιουργούς. Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης μας τιμά με μια αναδρομική περιπλάνηση στους χρωματιστούς του καμβάδες με τις ανάγλυφες απεικονίσεις. Ο Βαγγέλης Πλοιαρίδης, στο καλλιτεχνικό του ταξίδι σε όλον τον κόσμο κάνει μια στάση στο Αrtforum Sani Gallery, όπου ανοίγει ένα παράθυρο στην ευρηματικότατη του καλλιτεχνική υπόσταση. Τέλος, θυμηθείτε τις συναρπαστικές στιγμές που ζήσαμε τα περασμένα χρόνια στο Λόφο, με οδηγό τον εξαιρετικό φωτογράφο Μίνο Αλχανάτη.

Πέτρος Ζουμπουλάκης, Αναδρομική Έκθεση
7- 17/7


ARTFORUM Sani Gallery, Εγκαίνια: 07.06 στις 20:30

Βαγγέλης Πλοιαρίδης, Έκθεση
20/7 10/8

ΑRTFORUM Sani Gallery, Εγκαίνια: 10.06 στις 20:30
Μίνος Αλχανάτη, Έκθεση Φωτογραφίας / 20/8-2/9
Αλέα του Sani Asterias Suites, Εγκαίνια: 20.07 στις 20:30

Sani Classic ’07
24/8 - 2/9 2007

Cine Orfeas, 21:30
Το Sani Festival θα αποχαιρετήσει το καλοκαίρι με το καθιερωμένο Sani Classic, που θα απλώσει τη μαγεία του σε δύο τριήμερα. Στο πρώτο θα απολαύσετε το μελωδικό συνδυασμό του όμποε με τα έγχορδα, ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ πιάνου από τον Μιχάλη Τσιαΐρα και μια βραδιά για φωνή και πιάνο. Μια εβδομάδα μετά, υποδεχόμαστε τον Σεπτέμβρη με την συνάντηση της λυρικής τραγουδίστριας Διονυσίας-Νιόβης Κλαυδιανού με το δημιουργικό TRIO ΙΑΜΑ, την μουσική συμπαιγνία της κιθάρας και του πιάνου από δυο πολυβραβευμένους μουσικούς και το αρμονικό δέσιμο του φλάουτου, του τσέλου και του πιάνου από τους 3essence ensemble.

Τριήμερο Αυγούστου
24/8 Συναυλία για όμποε και έγχορδα Dmitri Gudimov, Όλγα Ζέρβα, Δημοσθένης Φωτιάδης, Kωστής Χασιώτης, Εύη Δελφινοπούλου
25/8 Ρεσιτάλ πιάνου Μιχάλης Τσιαϊρας
26/8 Συναυλία για φωνή και πιάνο Θανάσης Μπιλιλής, Δήμητρα Αθανασάτου

Τριήμερο Σεπτεμβρίου
31/8 Συναυλία για φωνή και φλάουτο, πιάνο, τσέλο. Διονυσία-Νιόβη Κλαυδιανού & TRIO ΙΑΜΑ: Γιάννης Ανισέγκος, Μαρία Ανισέγκου, Αντώνης Ανισέγκος
1/9 Συναυλία για κιθάρα και πιάνο / Κορίνα Βουγιούκα, Θοδωρής Τζοβανάκης
2/9 Συναυλία για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο / 3essence ensemble Δημήτρης Αλεξάνδρου, Νικολός Δημόπουλος, Ιωάννα Πολυζωίδου

∆ιάθεση Εισιτηρίων
Θεσσαλονίκη: STEREODISC, Αριστοτέλους 4 και JAZZ CLASSIC, Αριστοτέλους 7
Χαλκιδική: Sani Marina και receptions των ξενοδοχείων του Sani Resort
Μέσω internet στην ιστοσελίδα: www.i-ticket.gr

Τηλεφωνικά στο 801-11-60000

Κρατήσεις θέσεων στα λεωφορεία: Άννα Περγαντή, Ώρες: 10-2 μμ, τηλ.: 2310 317327