Κυκλαδικά ειδώλια: μαρμάρινα και αερόπλαστα!

11.07.2007
Στην επιρροή που ασκεί στη σύγχρονη τέχνη η διαχρονική αισθητική του Κυκλαδικού Πολιτισμού στηρίζεται η έκθεση «Από τα κυκλαδικά ειδώλια στα αερόστατα του μέλλοντος», στον Πύργο Μπαζαίου, από 20 Ιουλίου έως 2 Σεπτεμβρίου.
Στην επιρροή που ασκεί στη σύγχρονη τέχνη η διαχρονική αισθητική του Κυκλαδικού Πολιτισμού στηρίζεται η έκθεση «Από τα κυκλαδικά ειδώλια στα αερόστατα του μέλλοντος», στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο, από 20 Ιουλίου έως 2 Σεπτεμβρίου.

Τα έργα της έκθεσης είναι δύο καλλιτεχνών: του Γερμανού γλύπτη Ίνγκμπερντ Μπρουνκ, ο οποίος εγκατέστησε από το 1985 το εργαστήριό του στο μεσαιωνικό κάστρο της Χώρας Νάξου, δημιουργώντας έργα με το βασικό υλικό του νησιού, το μάρμαρο, σε σύγχρονες φόρμες.

Και του Έλληνα Ιωάννη Μιχαλούδη, που μεταφέρει στη Νάξο τα «Αερόπλαστα» που παρουσίασε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, εμπνευσμένα από κυκλαδικά ειδώλια, αντικαθιστώντας το μάρμαρο από διαστημικό υλικό υψηλής τεχνολογίας, το ελαφρότερο στο κόσμο (99% αέρας).

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μιας άλλης πολιτιστικής "γεωγραφίας" για το νησί, τους κατοίκους και τους επισκέπτες, με επίκεντρο τον Πύργο του Μπαζαίου.