Νέα βιογραφία του Γκέιμπλ "εκθέτει" τη Μέριλιν!

11.07.2007
Τα πορτρέτα και οι φωτογραφίες της προφανούς γυναικείας τελειότητας της Μέριλιν στόλιζαν τους τοίχους των σπιτιών σε όλο τον κόσμο, αλλά στο επίμαχο θέμα της υγιεινής, οι συνήθειες της Μονρόε σόκαραν τους συναδέλφους και τους συμπρωταγωνιστές της... ισχυρίζεται ο συγγραφέας Ντέιβιντ Μπρετ στη νέα βιογραφία του Κλαρκ Γκέιμπλ, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.
Μπορεί να ήταν η επιτομή του χολιγουντιανού γκλάμουρ, αλλά η Μέριλιν Μονρόε υπήρξε επηρμένη, έτρωγε στο κρεβάτι και σπανίως... πλενόταν! Αυτά αποκαλύπτονται στη νέα βιογραφία του Κλαρκ Γκέιμπλ, «Βασανισμένος Σταρ», όπου εξετάζεται το αν και κατά πόσο μπορούσε ο πρωταγωνιστής να έχει συνάψει σχέσεις με το σύμβολο του σεξ της μεγάλης οθόνης.

Τα πορτρέτα και οι φωτογραφίες της προφανούς γυναικείας τελειότητας της Μονρόε στόλιζαν τους τοίχους των σπιτιών σε όλο τον κόσμο, αλλά όταν ερχόμαστε στο επίμαχο θέμα της υγιεινής, οι συνήθειες της Μονρόε σόκαραν τους συναδέλφους και τους συμπρωταγωνιστές της, ισχυρίζεται ο συγγραφέας Ντέιβιντ Μπρετ στο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Η Μέριλιν Μονρόε και ο Κλαρκ Γκέιμπλ συνυπήρξαν στην ταινία «Οι αταίριαστοι» (1961), που είχε γραφτεί από τον Άρθουρ Μίλερ, σύζυγο τότε της Μονρόε. Ο Μίλερ το είχε γράψει για τη Μονρόε ως ένα δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά στην πραγματικότητα επρόκειτο για μία ακριβή αποτίμηση της δύσκολης κατάστασης στις σχέσεις τους.

Ο μύθος του Χόλιγουντ ήθελε τους δύο σταρ, Γκέιμπλ και Μονρόε, να ζουν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μία παθιασμένη ερωτική ιστορία.

Τέτοιες φήμες είναι «σκουπίδια» κατά τον Μπρετ, αφού ο Γκέιμπλ είχε φετίχ με την καθαριότητα. «Δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο αηδιαστική με την προσωπική της υγιεινή η Μονρόε», λέει ο συγγραφέας και ισχυρίζεται ότι ο Γκέιμπλ απέφευγε το «ενδιαφέρον» της Μονρόε.

«Όπως η Τζιν Χάρλοου, άλλαζε χρώμα στο τρίχωμα του εφηβαίου της και ποτέ δεν φορούσε κιλότα», γράφει ο συγγραφέας, για να προσθέσει ότι «υπέφερε από αυτό που θα λέγαμε (κομψά) σήμερα σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου».

Η εικόνα της Μονρόε σαν «πιν απ γκέρλ» τίθεται υπό αμφισβήτηση, όταν ο συγγραφέας περιγράφει τις περίεργες συνήθειες που θα είχαν αποθαρρύνει τον Γκέιμπλ.

«Σπανίως έκανε μπάνιο, κοιμόταν γυμνή και έτρωγε πολύ στο κρεβάτι - σπρώχνοντας πριν κοιμηθεί το πιάτο της και ό,τι είχε μείνει μέσα σε αυτό κάτω από τα σεντόνια».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα, είχε τόσο πληγωθεί από την απόρριψη του Γκέιμπλ, που είχε ακουστεί να διαλαλεί στο γύρισμα: «Ο κύριος Γκέιμπλ είναι ερωτευμένος μαζί μου». Επίσης, είχε πει ότι κρατούσε ένα αυτόγραφό του στο υπνοδωμάτιό της.

«Οι Αταίριαστοι» ήταν η τελευταία ταινία που έπαιξαν μαζί ο Κλαρκ Γκέιμπλ και η Μέριλιν Μονρόε, πριν πεθάνουν. Ο Γκέιμπλ, δύο βδομάδες μόλις τελείωσαν τα γυρίσματα έπαθε ανακοπή, ενώ η αυτοκτονία της Μονρόε ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα.