Γεω-γραφίες χωρικών ορίων από το ΜΙΕΤ

12.07.2007
Έως τις 9 Σεπτεμβρίου το ΜΙΕΤ παρουσιάζει την έκθεση του Μανόλη Γιανναδάκη με τίτλο "Γεω-γραφίες χωρικών ορίων" στο Μέγαρο Εϋνάρδου. Εικαστικές/μορφοπλαστικές διαδικασίες που αφορούν τη χαρακτική πράξη στο σύνολό της, από τη σύλληψη της «ποιητικής» εικόνας έως τη φάση της εκτύπωσης.
Στην οριοθετημένη κεντρική ιδέα του Μανόλη Γιανναδάκη «Κατακερματισμός και Ανασύνθεση του Χώρου», αναφέρεται η ενότητα έργων του που παρουσιάζεται από το ΜΙΕΤ στο Μέγαρο Εϋνάρδου.

Πρόκειται για εικαστικές / μορφοπλαστικές διαδικασίες που αφορούν τη χαρακτική πράξη στο σύνολο της, από τη σύλληψη της «ποιητικής» εικόνας έως τη φάση της εκτύπωσης.

Η δημιουργία ενός κατασκευασμένου περιβάλλοντος, όπου ενσωματώνονται αντίτυπα, μονότυπα καθώς και επίτοιχα ανάγλυφα, προκαλεί τον επισκέπτη να βιώσει στοιχεία αυτοβιογραφικά του καλλιτέχνη όσο και στοιχεία της ίδιας της συνθετικής δημιουργικής διαδικασίας: ίχνη, αποτυπώματα, τυπώματα/σύμβολα, δράσεις που δομούν έναν χώρο κατεξοχήν χωροταξικό, τεχνολογικό, αποστερημένο από την ανθρώπινη παρουσία και την αναπαράσταση του ανθρώπου.

Ο Μανόλης Γιανναδάκης σπούδασε χαρακτική στην Α.Σ.Κ.Τ.- Αθήνα. Από το 1985 ζει και διδάσκει την τέχνη της χαρακτικής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών ως Αναπληρωτής Καθηγητής Χαρακτικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2007.
Ώρες λειτουργίας: Τρ-Κυ 10 π.μ. - 2 μ.μ.
Τρίτη και Πέμπτη 6 - 8 μ.μ.
Πληροφορίες τηλ.: 210 3234 267 και 210 5223 101.