Μίνι αναδρομική Παύλου Σάμιου

19.07.2007
Μίνι αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Παύλου Σάμιου φιλοξενεί η Κεφαλονιά, από τις 5 έως τις 12 Αυγούστου. Στην γκαλερί «Φώτη Κρεμμύδα», θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικά έργα από την παλαιότερη δουλειά του ζωγράφου σε συνδυασμό με νέα έργα και θέματα.
Μια μίνι αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Παύλου Σάμιου φιλοξενεί η Κεφαλονιά, από τις 5 έως τις 12 Αυγούστου. Στην γκαλερί «Φώτη Κρεμμύδα», στο Κρεμμύδι, θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικά έργα από την παλαιότερη δουλειά του ζωγράφου σε συνδυασμό με νέα έργα και θέματα. Ερωτικά ζευγάρια, σήμα κατατεθέν της θεματογραφίας του Σάμιου, και άκρως ερωτικά κορίτσια, συνομιλούν με χαρτοπαίκτες, πλαισιωμένα από συνθέσεις με φρούτα και νεκρές φύσεις.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών, με δασκάλους τους Ν. Νικολάου και Γ. Μόραλη. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από είκοσι ατομικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στο Παρίσι. Αρχικά υπερρεαλιστικό, το έργο του εξελίχθηκε στο χώρο της παραστατικής ζωγραφικής με έντονη προσωπική ταυτότητα. Οι συμμετοχές του σε ομαδικές εκθέσεις ξεπερνούν τις δεκαπέντε και οι περισσότερες αφορούν στη γαλλική εικαστική πραγματικότητα.

Στον κατάλογο της έκθεσης δημοσιεύονται αποσπάσματα από κείμενα κατατοπιστικά για την εικαστική πορεία του Παύλου Σάμιου, όπως της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Παύλος Σάμιος ανήκει σ' ένα είδος καλλιτεχνών που τελεί υπό εξαφάνιση: στους «ζωγράφους ιστορίας. Αντλεί το δικό του αφηγηματικό υλικό από την καθημερινότητα, που συχνά μεταβάλλεται σε καθημερινή τρέλα».