Δύο παιδικές παραστάσεις από το 'Κύτταρο'

15.10.2007
Ο ΘΙΑΣΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟ πιστός και φέτος στο ραντεβού του με τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους φίλους του, προτείνει δύο παραστάσεις βασισμένες σε κλασικά αγαπημένα παραμύθια...'Ο μάγος του Οζ' και "Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά".
Ο ΘΙΑΣΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟ πιστός και φέτος στο ραντεβού του με τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους φίλους του, προτείνει δύο παραστάσεις βασισμένες σε κλασικά αγαπημένα παραμύθια.

'Ο μάγος του Οζ' στο Θέατρο Γκλόρια και λίγα... σκαλοπάτια πιο κάτω "Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά" στο Θέατρο Διάνα.

Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ
ΘΕΑΤΡΟ "ΓΚΛΟΡΙΑ" (Ιπποκράτους 7- τηλ.: 210-3609400).

Ο Μάγος του Οζ του Φ.Λ.Μπάουμ, είναι ένα έργο με πολλούς συμβολισμούς. Ο συγγραφέας φρόντισε με περισσή μαεστρία να δώσει αρκετές αλληγορίες και νοήματα στην πλοκή και στους ήρωες της ιστορίας. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν ελαττώματα και αδυναμίες και αυτό τους κάνει προσιτούς και ανθρώπινους.

Η Ντόροθυ, λογική, αποφασισμένη, τολμηρή, ανεξάρτητη, καλόκαρδη, συμβολίζει τον άνθρωπο που δεν βολεύεται και αναζητά πάντα κάτι καλύτερο.

Το Σκιάχτρο, νομίζει πως δεν έχει αρετές. Πάσχει από έλλειψη αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης. Ο Τενεκεδένιος πιστεύει ότι δεν έχει καρδιά. Το Λιοντάρι που συνήθως είναι ο βασιλιάς των ζώων και σύμβολο θάρρους, σε αυτό το παραμύθι νομίζει ότι είναι δειλό.

Κεντρικός άξονας της ιστορίας και της παράστασης είναι ότι βαθιά μέσα μας υπάρχει ανυπολόγιστη δύναμη που πολλές φορές δεν ξέρουμε ότι την έχουμε. Χρειάζεται πίστη, αυτογνωσία, υπομονή και επιμονή για να την ανακαλύψουμε.

Θεατρική απόδοση-σκηνοθεσία: Μάνος Βενιέρης
Μουσική: Γιώργος Κατσαρός
Στίχοι: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Σκηνικά: Κάρολος Ρωμούσης
Κοστούμια: Σύλια Δεμίρη
Χορογραφίες: Μαριάννα Λουκάκη
Παίζουν: Άντα Λιβιτσάνου, Στέλιος Πετράκης, Μαριάννα Λουκάκη, Χρύσανθος Καγιάς, Πετρούλα Χρήστου, Άννα Στάτσκαγια, Αντώνης Ζιώγας, Μαρία Πανουτσοπούλου, Ορφέας Παπαδόπουλος και η Χριστίνα Πομόνη.

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ "ΔΙΑΝΑ" (Ιπποκράτους 7- τηλ.: 210-3626596).

"Ο Βασιλιάς είναι γυμνός ένα παιδί το βρήκε και με το θάρρος του σοφού, σε όλους μας το είπε Ο Βασιλιάς είναι γυμνός κι οι ράφτες είναι ψεύτες γιατί μονάχα τα παιδιά, είναι οι σωστοί καθρέφτες."

Το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά", παράσταση που ανέβηκε πέρσυ με μεγάλη επιτυχία, παρουσιάζεται και φέτος ανανεωμένη στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Διάνα.

Πρωταγωνιστής ένας Βασιλιάς που ζει στον κόσμο του και αδιαφορεί για τα προβλήματα του λαού. Ασχολείται μόνο με το τί λαμπερό θα φορέσει για να εντυπωσιάσει. Στο τέλος όμως θα οδηγηθεί από το κενόδοξο και δουλικό περιβάλλον του στην πλήρη γελιοποίηση...και τότε μόνο ένα παιδί θα φωνάξει την αλήθεια. Ο Βασιλιάς είναι γυμνός...

Το παραμύθι είναι μια σάτιρα, κατά της ματαιοδοξίας, της φιλαυτίας και της δουλικότητας. Παράλληλα είναι μια πλούσια παράσταση με μολιερική ατμόσφαιρα, πολλά απρόοπτα και άφθονο γέλιο.

Θεατρική απόδοση-σκηνοθεσία: Μάνος Βενιέρης
Μουσική: Γιώργος Κατσαρός
Στίχοι: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Σκηνικά: Κάρολος Ρωμούσης
Κοστούμια: Σύλια Δεμίρη
Χορογραφίες: Ειρήνη Παπαδάκη
Παίζουν: Σπύρος Ιωάννου, Θοδωρής Ρωμανίδης, Θεοδώρα Τσέπα, Πολύμνια Παραδεισανού, Άννα Μωραϊτου, Πέτρος Πέτρου, Κορίνα Δαμουλιάνου και ο Γιάννης Τοσουνίδης


[info]

Η αυλαία και στις δύο σκηνές άνοιξε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και θα πέσει την Κυριακή των Βαίων του 2008.
Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σάββατο στις 3 μ.μ. και κάθε Κυριακή 11 π.μ. και 3 μ.μ.
Η διάρκεια των παραστάσεων είναι 100 λεπτά (μαζί με το διάλειμμα) και η τιμή 15 ευρώ.
Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία θα γίνονται καθημερινά μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο 210-61.47.165 με μειωμένες τιμές εισιτηρίου.