Motortown στο θέατρο του Νέου Κόσμου!

23.10.2007
Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, που γιορτάζει φέτος τα 10 του χρόνια, θα ανεβεί στις 26 Οκτωβρίου το έργο του Σάιμον Στήβενς Motortown, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, που γιορτάζει φέτος τα 10 του χρόνια, θα ανεβεί στις 26 Οκτωβρίου το έργο του Σάιμον Στήβενς Motortown, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο 27χρονος στρατιώτης Ντάννυ, επιστρέφοντας από τον πόλεμο του Ιράκ στην Αγγλία, νιώθει τελείως άβολα, κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα ψυχολογικά προβλήματα που του έχει σωρεύσει ο πόλεμος. Ο μεγαλύτερος αδερφός του Λη, η πρώην αγαπημένη του, ο παλιός συμμαθητής του, ο διεστραμμένος διανοούμενος Πωλ με την ανήλικη φιλενάδα του ή το ζευγάρι που γνωρίζει σ’ ένα ξενοδοχείο, όλοι αυτοί δίνουν την εικόνα μιας κοινωνίας που βλέπει τον πόλεμο σαν τηλεοπτικό γεγονός και αρνείται να αντιμετωπίσει τις συνέπειές του. Ο Ντάννυ, αυτός ο σύγχρονος Βόυτσεκ, θα μεταφέρει τη βία του πολέμου μέσα στην ίδια του την πατρίδα, που του είναι πια ξένη.

Γραμμένο το 2005, το Motortown (καλύτερο ξένο έργο 2006 από το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Theater heute) είναι μια άγρια, προκλητική απάντηση στον πόλεμο, για τον οποίο δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί αλλά όλοι μας, είτε επικροτούμε είτε καταδικάζουμε τον πόλεμο, όλη η δυτική καταναλωτική κοινωνία.

Συντελεστές της παράστασης
Mετάφραση Δημήτρης Kιούσης
Σκηνοθεσία Bαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Eπιμέλεια κίνησης Aγγελική Στελλάτου
Σκηνικό-Kοστούμια Mαργαρίτα Xατζηιωάννου
Mουσική Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί Σάκης Mπιρμπίλης

Παίζουν οι ηθοποιοί
Γιώργος Γάλλος, Γιάννης Tσορτέκης, Eυθύμιος Παπαδημητρίου, Kατερίνα Λυπηρίδου, Παντελής Δεντάκης, Aιμιλία Bάλβη, Παναγιώτης Λάρκου, Νατάσα Ζάγκα

Info: Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, ΦΙΞ, τηλ. 210-9212900

Παραστάσεις
: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:15. Κυριακή 19:30.
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 22€, φοιτητικό 15€.
Τετάρτη, Πέμπτη*: Κανονικό 18€, φοιτητικό 15€.
Διάρκεια παράστασης: 110΄
Θέσεις θεάτρου: 130