Luna Dark: Πανούσης 2008 (Χάλια. Κρίμα.)

27.01.2008
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μια από τις πιο χάλια βραδιές που έχω περάσει ποτέ (την κατέταξα στο Bottom 5 μου, μαζί με τη βραδιά στου Σφακιανάκη, στην Ρεμοαρένα και σε άλλα σκυλομάγαζα της περιοχής της Ανίερης Οδού). Χτες το βράδυ είπα πολύ σοβαρά, ότι πρέπει να σταματήσω να κάνω αυτή τη δουλειά πριν αηδιάσω εντελώς και για πάντα με όλους.
Ο Τζίμης Πανούσης με τα ίδια αστεία, τα οποία όμως αυτή τη φορά βάραγαν γενικώς χωρίς αιτία, ευφυΐα και χιουμοριστική τέχνη, επί σκηνής και από κάτω ο.. πολιτισμός του σκυλομάγαζου.
Στρίμωγμα, αγένεια, βρομιά (κυριολεκτική και όχι στα λόγια), προσβλητική αντιμετώπιση των πελατών-καταναλωτών και γενικό φτύσιμο από μετρ, σερβιτόρους και τη.. «Γενική Κατεύθυνση» του πολυκαταστήματος που ενώ είναι σκυλάδικο κανονικό το παίζει για όσες μέρες εμφανίζεται ο «Τζιμάκος σας» αναρχοαυτονομία.
Και θα το είχα ‘καταπιεί’ το κατάστημα (λέμε τώρα), αν το πρόγραμμα δεν ήταν τόσο ‘λίγο’, τρύπιο σα σουρωτήρι και, παρεμπιπτόντως, με πολλά ηχητικά προβλήματα.
Συγνώμη ‘Τζιμάκο μας’, αλλά μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί είναι αστείο το: «Σας είχα πει εγώ ότι αυτοί οι δύο (οι Κατσιμιχαίοι) είναι ένας;».
Ή σε τι διαφέρει το μαγαζί που εμφανίζεστε από τα σκυλάδικα που, λίαν δικαίως, κατακεραυνώνετε.
Για τις τιμές θα σου πω αργότερα.. Προς το παρόν θα μείνω στο ανέκδοτο που ήταν η χτεσινή βραδιά: γύρω-γύρω σκυλάδικο και στη μέση Πανούση, έχει φέτος. Και, αν είσαι επί της ουσίας αναρχοαυτόνομος, μη το σκεφτείς να πλησιάσεις. Διότι φέτος ο Πανούσης παίζει τους ίδιους φαλλούς, τα ίδια πέοι και φρέσκα ψέματα


ΠΡΙΝ ΠΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-34.60.377
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ιερά Οδός 30
ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Παρασκευή-Κυριακή
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 23:00

ΤΙΜΕΣ
Α’ Ποτό στο τραπέζι 35 ευρώ
Β’ ποτό στο τραπέζι: 20 ευρώ
Α’ Ποτό στο μπαρ: 25 ευρώ (κομπλέ)
Β Ποτό στο μπαρ: 20 ευρώ
Φιάλη Ουίσκι/4 άτομα: 160 ευρώ (κομπλέ)
Φιάλη Σαμπάνιας: 210-280 ευρώ (κομπλέ)
Φιάλη κρασί/2 άτομα: 85-110 ευρώ (κομπλέ)

Ήμουν κι εγώ εκεί...
Από τις 10 παρά τέταρτο περιμέναμε έξω στο κρύο, μέχρι τις 10 και είκοσι, κι όταν μπήκαμε τελικά μέσα και ζήτησα να μην καθίσουμε πίσω από κάτι κολώνες, ένας εκ των μετρ μου απάντησε ότι τέτοια ώρα που πήγαμε τι τραπέζι θέλαμε να μας δώσει;
Ξεκινήσαμε θετικά, όπως καταλαβαίνεις.
Είχα πάει με παρέα, έναν ακόμη ‘μεγάλο’ και έξι φοιτητές από 18-23 ετών.
Το αναφέρω αυτό διότι όταν συνειδητοποίησαν οι νεαροί ότι θα έπρεπε να πληρώσουν 40 ευρώ ο καθένας για να δουν αυτό που έβλεπαν και νύσταζαν, παραλίγο να με.. δείρουν (οπότε κι εγώ τους το κέρασα το τραπέζι διότι τους είχα πει να έρθουν μαζί μου για να μην τρέχω πάλι μόνη στο σκυλομάγαζο και για να τους πείσω τους είχα πει τα καλύτερα για τον Πανούση).
Σημείωση: να θυμηθώ άλλη φορά να μην λέω σε ανθρώπους που συμπαθώ καλό λόγο για κανέναν.
Πριν αρχίσει το πρόγραμμα κι ενώ είχε πέσει ένα σχετικό μισοσκόταδο έκανε η καλή μου η Κατερίνα, να πιάσει ένα ποτήρι να πιει λίγο νερό και πέτυχε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ «λάθος» που είχε γίνει εκείνη τη βραδιά στο μαγαζί (όπως μου είπε αργότερα ο μετρ): ένα ποτήρι σπασμένο καθέτως (με αιχμηρό χείλος) και τόσο βρόμικο που δεν πρέπει να είχε πλυθεί ποτέ.
Στο διάλειμμα κατάφερα να βρω τους μετρ (που ήταν πολύ απασχολημένοι για να ασχοληθούν με το ποτήρι μου) και να τους ρωτήσω αν συνειδητοποιούν ότι τέτοια ποτήρια είναι πολύ επικίνδυνα και γιατί επιτρέπουν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε κατάστημα των 40 ευρώ το άτομο;
Η απάντηση ήταν υψηλότατου πολιτιστικού επιπέδου, όπως και όλο το σέρβις (λάδια, μπουζί, πλατίνες που μας άλλαξαν υποχρεωτικώς).
Ο μεν τοπ-μετρ μου πρότεινε να με «κεράσουν» κάτι για να ξεχάσω αυτό το μικρό «λάθος».
[Βρήκε εμένα να θέλει να κεράσει, που επί 8 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά είμαι η μόνη.. συνάδελφός μου, μάλλον, που στα μαγαζιά ή πάω μόνη μου και πίνω μόνο νερό, ή πάω αναγκαστικά με παρέα (στα σκυλομάγαζα) και πληρώνω ως πελάτης για να έχω την τιμή να γράψω μετά για το πρόγραμμα!]
Δίπλα στον μετρ, όμως ήταν ένας «πελάτης» (ολίγον μεθυσμένος) ο οποίος για άγνωστο λόγο πήρε την πρωτοβουλία να αρχίσει να με βρίζει με το ακαταμάχητο επιχείρημα «σας ξέρουμε εσάς τους δημοσιογράφους», και «τι θέλεις κυρία μου, εμείς ήρθαμε εδώ να διασκεδάσουμε» (κουλό). (στα σκυλομάγαζα κυρίως), Το συμβάν φαίνεται πως ικανοποίησε πάρα πολύ τον μετρ, ο οποίος τον άφησε να με περιλούζει ενώ ο ίδιος στεκόταν αραχτός επί του τοίχου και διασκέδαζε!
Όταν κάποια στιγμή του είπα ότι ήμουν εκεί γιατί να δουλέψω και ότι δε θέλω να συνομιλώ με πελάτες μεθυσμένους που ‘διασκέδαζαν’, αποφάσισε βαριεστημένα να πει στον μεθυσμένο να απομακρυνθεί.
Τέλεια περνάω, όπως καταλαβαίνεις.

Παρένθεση:
Παίρνω πάρα πολλά μέιλ από κόσμο που πάει σε ‘μουσικές σκηνές’ ή σκυλομάγαζα και ταλαιπωρείται από το στρίμωγμα, το κακό σέρβις, τις εξωφρενικές τιμές, κ.λπ.
Και η στάνταρ απάντησή μου είναι ‘ας πρόσεχες’.. .
Μόνο που κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι δεν είχε μείνει κανένα μαγαζί για να πάει ν’ ακούσει κάποιος μουσική και να μη «φταίει» που πήγε, πλήρωσε και ταλαιπωρήθηκε.
Τι θα γίνει κύριοι καλλιτέχνες, της αναρχοαυτονομίας και της ‘ποιότητος’;
Πότε θα πάψετε να παριστάνετε ότι δεν είναι δική σας ευθύνη η συμπεριφορά του μαγαζιού, κι ότι εσείς απλώς κάνετε ‘πιότητα’(sic) -ή στην συγκεκριμένη περίπτωση ‘κριτική’ και χιούμορ- από σκηνής ενώ υποχρεώνετε τους φαν σας να βυθιστούν μέσα στο απολίτιστο χοιροστάσιο που εσείς επιλέγετε να εμφανιστείτε?
Και για να μην βρείτε καμιά κουλή δικαιολογία για τον εαυτό σας, κύριε Πανούση μου, να σας ενημερώσω ότι δεν είμαι πρώην Κνίτισα ούτε ανήκα σε καμία «Νεολαία» όταν πηγαίναμε (μάλλον την ίδια εποχή) στο Πανεπιστήμιο.
Πελάτης είμαι, μια ζωή..


Πού πήγε ο ευφυής Πανούσης και σε πιο λάκκο της ΔΕΗ έπεσε το χιούμορ του;
Θα τα είχα ίσως ξεχάσει όλα αυτά τα απολίτιστα, αν το πρόγραμμα που είχα δει χτες δεν ήταν τόσο χαμηλού I.Q. (κρίμα διότι ο Τζίμης Πανούσης είναι ένας ιδιοφυής τύπος), και τα αστεία του ή αφόρητα επαναλαμβανόμενα ή εντελώς ατυχή.
Από τις έντεκα μέχρι τις 2 παρά τέταρτο άκουσα 2 (ολογράφως δύο) ουσιαστικά αστεία και πολλά τζάμπα λόγια.
Είδα έναν Πανούση αμήχανο, κουρασμένο (δεν τον αδικώ γι’ αυτό κι εγώ θα είχα βαρεθεί να κάνω τα ίδια και να μη λέω τίποτα επί δύο και πλέον ώρες) και γενικώς.. περιφερόμενο άνευ λόγου και αιτίας.
Πού τον θυμηθήκατε τον Μαλάμη, Τζίμη μας;
Και βέβαια έχετε δίκιο για την.. ανέλιξη του συγκεκριμένου Κνιτογιάπη, αλλά μέσα στο γενικό μπάχαλο που επικρατεί, αυτοί που διήγηραν το δημιουργικό σας σατυρικό μένος φέτος, είναι οι Κατσιμιχαίοι, ο Αγγελάκας, ο Λαζόπουλος και ο Μαλάμης?!
Μεγάλη απογοήτευση έπαθα χτες. Διότι είμαι φαν, πανάθεμά με, του Τζιμάκου, της ευφυΐας και του ταλέντου του.
Περίμενα όμως από αυτόν όταν δεν βρίσκει κάτι να πει να μη λέει τίποτα.. Είμαι εντελώς αλλού, ε;
Προφανώς.
Γι’ αυτό και πήρα το ποτήρι μου, το έβαλα εκεί που μου πρότεινε από σκηνής ο καλλιτέχνης (μαζί με την αηδία που μου προκάλεσε η ύπαρξή μου) και αποφάσισα να βρω άλλη δουλειά γιατί άλλο δε θέλω να αυτοταπεινώνομαι επί εκατό νύχτες κάθε σαιζόν για να ακούω και να βλέπω ανοησίες.

Τελικά αξίζει να πάω;
Μηηηη!! Μην το κάνεις. Γιατί να απογοητευτείς; Μια χαρά δεν είσαι με τον Πανούση στο μυαλό σου όπως ήταν;
Πήγαινε καλύτερα απέναντι στου Ζαζόπουλου να δεις μπαλέτα και να πληρώσεις μεν αλλά να μη θυμάσαι τίποτα μετά. Είναι κι αυτό μια κάποια λύσις.

Γεωργία Λαιμού.
Ησουν κι εσύ εκεί; Πες μου τι είδες μ' ένα mail...: [email protected]