Ενα μικρό καφέ... στο Νέο Κόσμο

28.01.2008
Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζεται το έργο του Βασίλη Χριστοφιλάκη Inoubliable, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Χριστοφιλάκη και του Πέτρου Καλογήρου.
Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζεται το έργο του Βασίλη Χριστοφιλάκη Inoubliable, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Χριστοφιλάκη και του Πέτρου Καλογήρου.

Λίγα λόγια για το έργο
Έξω και μέσα από το μικρό καφέ INOUBLIABLE ξετυλίγεται ένας ασπρόμαυρος κόσμος όπου ανακυκλώνεται η απελπισία και η βία.

Ένας σχιζοφρενής δολοφόνος με υπεράνθρωπες δυνάμεις ψάχνει να βρει νόημα στις πράξεις του. Γιατί τεμαχίζει; Γιατί συλλέγει αίμα; Τιμωρεί ή τιμωρείται; Ίσως πρέπει να φτάσει μέχρι την κόλαση για να καταλάβει.

Ένα ζευγάρι υποφέρει από ανία. Η φθορά δημιουργεί ένα πεδίο μάχης. Αυτός που κερδίζει έχει αίσθημα υπέροχης. Αυτός που χάνει συσσωρεύει πόνο και μίσος. Τι γίνεται όταν το εύφλεκτο υλικό πυροδοτείται; Ίσως ένα επιτραπέζιο παιχνίδι κρίνει τον τελικό νικητή.

Ένας ανασφαλής δεκαεφτάχρονος διακρίνει στα μάτια μιας ώριμης γυναίκας πως ο χρόνος δεν έχει καμιά σημασία. Φεύγουν μακριά. Θα βρουν άραγε το ουράνιο τόξο που ψάχνουν; Ίσως αυτό που δεν σκέφτηκαν είναι πως μπορεί να το άφησαν πίσω.

Μια μεσόκοπη σερβιτόρα έχει χάσει τη δεκαεξάχρονη κόρη της. Ένας άγνωστος της δίνει μια ευκαιρία να εκδικηθεί. Θα το κάνει; Ίσως το τίμημα αυτής της επιλογής είναι πολύ πιο ακριβό απ’ ότι φαντάζεται.

Πίσω από τις αυτοματοποιημένες κινήσεις των προσώπων κρύβεται η πληγωμένη ευαισθησία τους. Ίσως.

Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία:
Βασίλης Χριστοφιλάκης, Πέτρος Καλογήρου
Σκηνικά - Kοστούμια: Δημήτρης Κούσουλας
Φωτισμοί: Τάσος Ζαφειρόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Σταύρος Σιούλης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Μαριάννα Πουλουτιάδου, Βασιλική Βλάχου, Γιάννης Σιούτης, Τόνια Ζαφείρη


Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη 21:15. Κυριακή 22:15.
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 18€, Φοιτητικό 15 €.
Διάρκεια παράστασης: 95΄
Θέσεις θεάτρου: 130

Info:
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, ΦΙΞ, τηλ. 210-9212900