With2Feet: 5 Παραστάσεις σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου

20.04.2010
Από τις 5 έως τις 9 Μαΐου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί στο Θέατρό του τη διοργάνωση Σύγχρονου Χορού και Χοροθεάτρου With2Feet σε παραγωγή της Van Dog Event Group.

Από τις 5 έως τις 9 Μαΐου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί στο Θέατρό του τη διοργάνωση Σύγχρονου Χορού και Χοροθεάτρου With2Feet σε παραγωγή της Van Dog Event Group.

Ένα σόλο του Γιάννη Καρούνη (Orbital), ένα ντουέτο του Ted Stoffer (Τεντ Στόφερ, in a landscape), ένα τρίο του Jozsef Csaba Hajzer (Γιόζεφ Τσάμπα Χόιζερ, S.K.I.N.S.) , μια χορογραφία με 8 χορεύτριες της Αθανασίας Κανελλοπούλου (Σκιές του Τίποτα) και μία χοροθεατρική παράσταση της ομάδας Paracoon (H Νύχτα), ενώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προβάλουν μία ευρεία εικόνα της τέχνης του σύγχρονου χορού.

Οι παραστάσεις χωρίζονται σε 2 ενότητες. Το πρώτο διήμερο, 5 και 6 Μαΐου, στις 20:30, το With2Feet παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Η Νύχτα», ενώ στις 7, 8 και 9 Μαΐου, στις 21:30 παρουσιάζεται η δεύτερη ενότητα, που περιλαμβάνει τις σύγχρονες χορογραφίες του Αμερικάνου Ted Stoffer, του Ούγγρου Jozsef Csaba Hajzer, της Ελληνίδας Αθανασίας Κανελλοπούλου, η οποία ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, και του Γιάννη Καρούνη.

Τα τέσσερα αυτά έργα επιδιώκουν την συνύπαρξη διαφορετικών σχολών και τεχνικών χορού, αναδεικνύοντας διαφορετικούς χορογράφους με πρότυπα και βιώματα από διαφορετικές χώρες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

With2Feet (παραστάσεις χορού σε 2 ενότητες)
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αιμιλία Κορφιά και Γιάννης Καρούνης σε συνεργασία με την ομάδα Paracoon. Διεύθυνση Παραγωγής: Georges Perot

Παραστάσεις 5 και 6 Μαΐου 2010, Ώρα: 20:30 (1η Ενότητα)

Έργο: "Η Νύχτα",
Το όνειρο, όπως και η προσμονή του, κατακυριεύει. Πολλές φορές ξεχνιέται στο χρόνο. Κρύβεται συνειδητά ή ασυνείδητα. Το κατατροπώνουν αυτοί οι ίδιοι ονειροπόλοι που το δημιούργησαν συνεχίζοντας, παράλληλα, να ζουν μέσα του. Η χοροθεατρική παράσταση με τίτλο «Η Νύχτα», έχει ως αναφορά της το ανθρώπινο όνειρο που κρύψαμε απ’ τους εαυτούς μας, επιτρέποντας στη ζωή μας να νυχτώσει. Ακόμη και εάν παραμείναμε πιστοί στην προσμονή του ονείρου, πόσο πραγματικά το ίδιο το όνειρο δεν έγινε παγίδα; Πόσο αφεθήκαμε να ζήσουμε το κάθε λεπτό του απλά και αβίαστα;

Χορογράφοι / Έργο: Ομάδα Paracoon Η Νύχτα
Διάρκεια: 45΄
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία- Χορογραφία: Ανθή Θεοφιλίδου, Γιάννης Μάντσης
Ερμηνεία: Ανθή Θεοφιλίδου, Βασίλης Γιαννέλος, Δρόσος Σκώτης, Γιάννης Μάντσης, Γιώργος Θεοχάρης, Ευγενία Σιγαλού, Λία Xαμηλοθώρη, Ναταλία Μπουγάδη.
Επιμέλεια Κοστουμιών: Βρισηίδα Σολωμού
Επιμέλεια Φωτισμού: Adel Sanoussi


Παραστάσεις: 7, 8 και 9 Μαΐου 2010, Ώρα: 21:30 (2η Ενότητα)

Έργο: "Orbital"

Απαιτούνται δύο στοιχεία για να διαγραφεί μία τροχιά. Στην προκειμένη χρησιμοποιούμε έναν άνθρωπο και μία μπάλα. Εδώ ο άνθρωπος αγωνιά να επιλέξει μία θέση, να διαγράψει μια τροχιά με σκοπό να καταφέρει να ισορροπήσει με ένα άλλο σώμα. Η μπάλα είναι αυτό το σώμα, που με τρόπο κυκλικό και ολιστικό, συμπεριλαμβάνει την ολότητα μίας ύπαρξης. Από κοινού επιθυμούν να διαγράψουν μία πορεία.
Το «Orbital» χορογραφήθηκε για το Athens Video Art Festival 2009 και πρωτοπαρουσιάστηκε σε συμπαραγωγή με το Circus Dayz στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων τον Μάιο του 2009.

Χορογραφία / Ερμηνεία: Γιάννης Καρούνης
Μουσική: Ηλίας Βαφειάδης
Κάμερα: Κώστας Βασιλιάγκος
Φωτισμοί: Δημήτρης Νασιάκος
Επιμέλεια Κουστουμιών: Μαρία Καραθάνου
Orbital - 25΄

Έργο: "S.k.i.n.s"
Το «S.k.i.n.s» είναι ένα έργο χορογραφημένο από τον Ούγγρο Jozsef Casba Hajzer, ο οποίος θέλησε με αυτό να εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο ένα κινούμενο σώμα μπορεί να εγείρει συναισθήματα στον θεατή. Στο S.k.i.n.s. η αντίδραση των σωμάτων στη μουσική, είτε στη μελωδία, είτε στον ήχο των κρουστών, εκπέμπει δυναμισμό, αισθησιασμό και τρυφερότητα. Το «S.k.i.n.s» χορογραφήθηκε για το φεστιβάλ Arc for Dance και πρωτοπαρουσιάστηκε από την Dancce Unitiva στο θέατρο Δίπυλο τον Απρίλιο του 2008.

Χορογραφία : Jozsef Csaba Hajzer
Χορεύουν : Έμυ Κορφιά, Βαρβάρα Αλεξοπούλου, Έλενα Σγουραμάνη
Μουσική: Percussion Ensemble
Φωτισμοί: Δημήτρης Νασιάκος
Επιμέλεια κοστουμιών : Νατάσσα Δημητρίου
S.k.i.n.s - 25΄,


Έργο: " in a landscape "
Με το έργο αυτό, ο γνωστός χορογράφος Ted Stoffer, εξερευνά το σώμα σαν ένα εσωτερικό τοπίο το οποίο έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται και να αισθάνεται. Έχει μέσα του ένα τοπίο ομορφιάς και πόθου ενώ μπορεί να είναι και το κοινό πεδίο ενός ζευγαριού που μπορεί να δημιουργήσει αλλά και να καταστρέψει.
Η Αιμιλία Κορφιά και ο Γιάννης Καρούνης χτίζουν μαζί με τον χορογράφο μια παράδοξη αλλά ταυτόχρονα οργανική και απρόβλεπτη χορογραφία.
Το «In a Landscape» χορογραφήθηκε για το φεστιβάλ Arc for Dance και πρωτοπαρουσιάστηκε από την Dancce Unitiva στο θέατρο Δίπυλο τον Φεβρουάριο του 2009.

Χορογραφία: Ted Stoffer
Χορεύουν: Έμυ Κορφιά, Γιάννης Καρούνης
Φωτισμοί: Δημήτρης Νασιάκος
Επιμέλεια Κουστουμιών: Ted Stoffer
In a landscape - 15΄,


Έργο: " Σκιές του Τίποτα "
Στο κομμάτι που δημιούργησε και χορογράφησε η Αθανασία Κανελλοπούλου, συμμετέχουν 8 χορεύτριες, που κινούνται η κάθε μία στο δικό τους χωροχρόνο αλλά και ταυτόχρονα όλες μαζί.
«σε μια λίμνη από πάγο γλιστράς, ο κρύος αέρας, το γλυκό νερό, ό,τι ζήτησες μένει ακίνητο, θα ήθελες να μην ξεφύγεις ένας ήλιος, ένα θερμό ρεύμα θα βοηθούσε, θα σε έπαιρνε από δω, αλλά πάλι δεν ξέρεις»
Οι «Σκιές του Τίποτα» παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στην ετήσια παράσταση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής της Νίκης Κονταξάκη από τις σπουδάστριες της σχολής στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών το Μάιο του 2008, στα πλαίσια της συνεργασίας της σχολής με χορογράφους του εξωτερικού.

Χορογραφία: Αθανασία Κανελλοπούλου
Χορεύουν: Diana Gusman, Έλενα Βακάλη, Κατερίνα Γεβετζή
Δανάη Γιαννίση, Κάντυ Καρρά, Νατάσσα Μαστρογιαννάκη, Έλενα Σγουραμάνη, Λήδα Τακτικού
Μουσική: Silver Mount Zion
Φωτισμοί: Δημήτρης Νασιάκος
Επιμέλεια Κουστουμιών: Αθανασία Κανελλοπούλου
Σκιές του τίποτα - 7΄



Αίθουσα: Θέατρο
Παραστάσεις 1ης Ενότητας 5 και 6 Μαΐου 2010, Ώρα: 20:30
Παραστάσεις 2ης Ενότητας With2Feet: 7, 8 και 9 Μαΐου 2010 Ώρα: 21:30

Εισιτήρια: €14, Φοιτητές Χορού (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ): €8,
Φοιτητικό & Ομαδικά (Από 10 άτομα και άνω): €10

Έναρξη προπώλησης: 19 Απριλίου 2010

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 13:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 13:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210, 210 324 6210
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς
Τηλ. 210 412 6400, 210 412 6400
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 ? 20:00 Καθημερινές, 09:00 ? 21:00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418550, www.mcf.gr.