2ος χρόνος για τον "Ασθενή του Δόκτορα Φρόιντ"

06.02.2008
Η παράσταση «Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΤΟΥ ΔΟΚΤΟΡΑ ΦΡΟΪΝΤ» του Κροάτη συγγραφέα Μίρο Γκαβράν σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ζωγραφίδη παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά και φιλοξενείται στο Θέατρο Διθύραμβος.
Η παράσταση «O Ασθενής του Δόκτορα Φρόιντ» του Κροάτη συγγραφέα Μίρο Γκαβράν σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ζωγραφίδη παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά και φιλοξενείται στο Θέατρο Διθύραμβος.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Βιέννη του 1919. Ο 30χρονος Άντολφ Χίτλερ επισκέπτεται τον Δόκτορα Σίγκμουντ Φρόιντ στο χώρο εργασίας του, μαζί με τη φιλενάδα του Χριστίνα, αναζητώντας βοήθεια, μια και η σεξουαλική τους ζωή δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσε ο ίδιος.

Ο Φρόιντ αναλαμβάνει να βοηθήσει αυτό το... ασυνήθιστο ζευγάρι, και δεν αργεί να ξεκινήσει μια σειρά από αναπάντεχες, «δυσάρεστες» αλλά εξαιρετικά κωμικές καταστάσεις. Οι μορφές του υποψήφιου δικτάτορα και του διασημότερου ψυχίατρου είναι σκιαγραφημένες με γλαφυρότητα και πολύ χιούμορ.

Η μετάφραση είναι της Λείας Χατζοπούλου-Καραβία, τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι της Φαίης Μιχαήλ και η μουσική επένδυση της Έφης Νιχωρίτη.

Το ρόλο του Χίτλερ ερμηνεύει ο Μιχάλης Ζωγραφίδης, του Δόκτορα Φρόιντ ο Γιάννης Κατσάμπας και της φιλενάδας του Χίτλερ, Χριστίνας, η Έφη Νιχωρίτη.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.15μ.μ., και Κυριακή στις 8.15μ.μ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15ευρώ / φοιτητικό 10 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ: Λητούς 6 (Πλατεία Αγίας Λαύρας),
Μαρούσι τηλ. 210 6142772.