"H Ελένη" του Ρίτσου πηγαίνει στο... Συνεργείο

26.04.2010
Μετά από τον πρώτο επιτυχή κύκλο παραστάσεων στο Booze, η παράσταση «Η ΕΛΕΝΗ» του Γ. Ρίτσου μόνο για 6 παραστάσεις ακόμη στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ.

Μετά από τον πρώτο επιτυχή κύκλο παραστάσεων στο Booze, η παράσταση «Η ΕΛΕΝΗ» του Γ. Ρίτσου μόνο για 6 παραστάσεις ακόμη στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ από τις 3 Μαίου.

H ομάδα ΑΣΙΠΚΑ επιχειρεί να βάλει το σκηνοθέτη της και ηθοποιό Δημήτρη Μπίτο στο σανίδι για να ερμηνεύσει το ποίημα "Η Ελένη" του Γιάννη Ρίτσου, έναν από τους σημαντικότερους μονολόγους της "Τέταρτης Διάστασης", μετά από τις τελευταίες της απόπειρες στις τουαλέτες του Bios με το Τρίπτυχο του Heiner Muller και στο θέατρο Χώρα με το έργο του Jan Fabre "Είμαι Αίμα".

"Μη φύγεις. Μείνε λίγο ακόμα. Έχω τόσον καιρό να μιλήσω. Κανείς δεν έρχεται πια να με δει. Βιάστηκαν όλοι να φύγουν. Τόδα στα μάτια τους - βιαζόνταν όλοι να πεθάνω. Δεν κυλάει ο χρόνος. Οι δούλες με μισούν. Ακούω τις νύχτες να μου ανοίγουν τα συρτάρια, να παίρνουν τις δαντέλες, τα κοσμήματα, τα χρυσά τάλαντα - ποιος ξέρει αν θα μ΄ άφησαν κάνα φόρεμα της προκοπής για μια ώρα ανάγκης και κάνα ζευγάρι παπούτσια."

Σκηνοθεσία : Δημήτρης Μπίτος
Βοηθός Σκηνοθέτη : Ειρήνη Δράκου
Ηθοποιοί : Δημήτρης Μπίτος, Δημήτρης Μπρέντας
Φωτισμοί : Βασίλης Καψούρος
Σκηνικά - Κουστούμια : Clavie Duson


ΙΝFO:
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 3 Μαίου
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Δευτέρα - Τρίτη, 3 Μαίου - 18 Μαίου
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19.30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 60 λεπτά
ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ - Κολωνού 31, Μεταξουργείο
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 12 ευρώ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Τηλ.: 698-1802544