"Οι παίκτες" του Γκόγκολ στην Πειραματική Σκηνή

11.02.2008
Μια άγρια κωμωδία, ένα απολαυστικό σχόλιο για τον «κλέψαντα του κλέψαντος» και το πάθος του τζόγου από τον ιδιοφυή Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ.
«Στο παιχνίδι είναι όλοι ίσοι. Αν δεν μπορείς, μην παίζεις»

Σ ένα φτηνό ξενοδοχείο μιας μικρής επαρχιακής πόλης, εμφανίζεται ένας έμπειρος χαρτοπαίχτης, που έχει αναγάγει τη χαρτοπαιξία σε υψηλή τέχνη απάτης. Η άφιξή του στο ξενοδοχείο και η συνάντησή του με τρεις επίσης σεσημασμένους χαρτοκλέφτες σηματοδοτεί την έναρξη ενός παιχνιδιού, γεμάτου ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις και ανατροπές. Σ ένα περιβάλλον διαφθοράς, δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για τίποτα.

Μια άγρια κωμωδία, ένα απολαυστικό σχόλιο για τον «κλέψαντα του κλέψαντος» και το πάθος του τζόγου από τον ιδιοφυή Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ. Σ ένα έργο που ξετυλίγεται σταδιακά, όπως και η στρατηγική ενός ικανού χαρτοπαίκτη, ο συγγραφέας σχολιάζει με σκληρό χιούμορ και εκθέτει χωρίς οίκτο τη γελοιότητα των αρρωστημένων ηρώων του. Όταν η εξάρτηση κυλάει στο αίμα, ο έλεγχος χάνεται και, τότε, ακόμη και ο πιο ικανός μπορεί να ταπεινωθεί.

Μια κλασική, σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα, αριστουργηματική σάτιρα, που συμπληρώνει τον κύκλο του αφιερώματος στο ρώσικο πνεύμα. Ηθοποιός και σκηνοθέτις, βγαλμένη από τα σπλάχνα της Πειραματικής Σκηνής, η Ελένη Μποζά καλείται να αντιμετωπίσει ένα κλασικό κείμενο, δίνοντάς του την ορμή και την φρεσκάδα της νεανικής της ματιάς.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Ευγενία Κριτσέφσκαγια
Σκηνοθεσία: Ελένη Μποζά
Σκηνικά -κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Βοηθός σκηνοθέτη: Κλειώ Μπομπότη

Παίζουν: Νίκος Γιαλελής, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Στέλιος Ιακωβίδης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Μοθωναίος, Γιώργος Οικονόμου, Γεννάδιος Πάτσης, Στράτος Σωπύλης, Σωτήρης Τσακομίδης, Γιάννης Τσεμπερλίδης

Προ-παράσταση: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου στις 18:30

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ-ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ:
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο τηλ. 210.5231131 και στα 801-11-60000 (από σταθερό) και 210.6786000 (από κινητό)

Εναρξη 17 Φεβρουαρίου- Λήξη παραστάσεων 20 Απριλίου 2008

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Τρίτη στις 21.00
Τετάρτη, Κυριακή στις 22.00
Σάββατο στις 19.00

Τιμές εισιτηρίων:
Τρίτη, Τετάρτη 18Euro
Σάββατο, Κυριακή 20Euro
Φοιτητικό ή Νεανικό κάτω των 23 ετών 12Euro