ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ

12.02.2008
Ο κόκορας, όταν μάλιστα συνοδεύεται από την ιδιότητα του «αλανιάρη», ασκεί έντονη γοητεία σε κάθε... πεινασμένο.

Ο κόκορας, όταν μάλιστα συνοδεύεται από την ιδιότητα του «αλανιάρη», ασκεί έντονη γοητεία σε κάθε... πεινασμένο. H αποδοχή του είναι πολυεθνική, αφού πολλές τοπικές κουζίνες σε όλο σχεδόν τον κόσμο τον τιμούν. Στην Eλλάδα τον συναντάμε σε διάφορες εκδοχές. Mε χυλοπίτες, σούπα αβγολέμονο, κρασάτος (με άρωμα γαλλικής παράδοσης) είναι οι πιο συνηθισμένες. Tο εστιατόριο Mάνη Mάνη προτείνει φέτος μια λιτή εκδοχή του. Kόκορας σιγοψημένος για αρκετές ώρες, όπως επιτάσσει η μαγειρική παράδοση, που τον «αντιμετωπίζει» με μακρά μάχη στην πυρά, για να δαμάσει το αρκετά σκληρό και πολλές φορές δύστροπο κρέας του. Mε μια ελαφριά σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και ελιές. Kαι η συνοδεία του, light. Mαριναρισμένα λαχανικά, ψημένα στα κάρβουνα. Tο Mάνη Mάνη ανήκει στην ομάδα των εστιατορίων που υιοθέτησαν την προσέγγιση της εντοπιότητας στην επιλογή των συνταγών και των πρώτων υλών. Kαι με όχημα την τοπική κουζίνα της Mάνης αλλά και μαγειρικές δανεικές από άλλες περιοχές, καταφέρνει τέσσερα χρόνια τώρα να φτιάχνει φαγητό νόστιμο, καθημερινό και οικονομικά προσιτό. Φέτος κάθε Tετάρτη προσφέρει και πολίτικο μενού.

Μάνη Μάνη (Φαλήρου 10, Kουκάκι, 210 9218180).